Американската компания Ball Corporation, която заемаше 70% от производството на

...
Американската компания Ball Corporation, която заемаше 70% от производството на
Коментари Харесай

Американска компания продаде бизнеса си в Русия за 530 млн. долара

Американската компания Ball Corporation, която заемаше 70% от производството на алуминиеви кутии за питиета на съветския пазар, продаде съветския си бизнес на локалната група Arnest за 530 милиона $.

След решението от март 2022 година да се отдръпна от съветския пазар, Ball Corporation разгласи, че е завършила продажбата на бизнеса си с опаковки за питиета в Русия на Arnest Group за 530 милиона $. Купувачът придобива целия основан в Русия бизнес на Ball Corporation, която има три завода – в Московска, Ленинградска и Челябинска област.

„ Това решение е резултат от многомесечно обсъждане, осигуряващо решение, което най-добре обезпечава бъдещето на сътрудниците и активите на Бол в Русия. Вярваме, че това е добър резултат за Бол при тези геополитически условия “, споделя Дан Фишър, президент и основен изпълнителен шеф Ball Corporation.

Arnest е най-големият производител на парфюми, козметика и домашен артикули в аерозолни опаковки в Русия и подразделението за алуминиев аерозол на Ball е имало опцията да работи с екипа от международна класа в Arnest в предишното.

Ball Corporation създава и създава алуминиеви опаковки за питиета, артикули за персонална хигиена и домашен артикули за клиенти, както и галактически и други технологии и услуги най-вече за държавното управление на Съединени американски щати. В нея работят 24 300 души по целия свят и регистрират чисти продажби за 2021 година от 13,8 милиарда $.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР