Американската компания Arcflash Labs стартира предварителните продажби на ръчния електромагнитен

...
Американската компания Arcflash Labs стартира предварителните продажби на ръчния електромагнитен
Коментари Харесай

Компанията Arcflash Labs започна предварителните продажби на гаусовата пушка GR-1 ANVIL

Американската компания Arcflash Labs започва предварителните продажби на ръчния електромагнитен ускорител GR-1 ANVIL . Това е типична гаусова пушка, която форсира всевъзможни феромагнитни патрони с диаметър от 10 до 12 мм до скорост над 60 метра в секунда. Възможностите на тази забавна гаусова пушка са колкото тези една флоберка.

Гаусовата пушка форсира феромагнитните патрони, които могат да имат най-разнообразна форма, благодарение на електромагнитни сили сходно на. Но до момента в който в релсотрона снарядът е част от електрическата верига, в гаусовата пушка за неговото ускоряване се употребяват няколко индуктивности.

Коефициентът на потребно деяние на това устройство е значително по-нисък в сравнение с релсотрона. Направените специфични проби демонстрират, че единствено към 7% от заряда се трансформира в кинетична сила и военните не се интересуват от това оръжие. Но за сметка на това, гаусовата пушка е постоянно споменаван предмет в научнофантастичната литература и в компютърните игри. Така да вземем за пример, във Fallout 76 това е ужасно и разрушително оръжие.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР