Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) започна разследване

...
Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) започна разследване
Коментари Харесай

Започна разследване срещу Volkswagen заради първоаприлската шега

Американската комисия по скъпи бумаги и тържища (SEC) стартира следствие след първоаприлската смешка на Volkswagen. Тогава компанията Volkswagen of America - поделение на немския авто производител в Съединени американски щати - разгласи преименуването на Voltswagen в чест на единицата за премерване на електрическия капацитет.

Според Der Spiegel американското посланичество на Volkswagen е получило искане за даване на спомагателна информация по случая от SEC и ще си сътрудничи в следствието. SEC ще изследва по какъв начин известието за смяна на името е повлияло на цената на акциите на компанията. Разследването към момента е на ранен стадий.

Ще напомним, че доста от международните автомобилни медии, в това число и нашата, писаха за преименуването на VW няколко дни преди 1 април, базирайки се на изтекло прессъобщение.

Оказалата се след това смешка звучеше много разумно, като се има поради акцентът на компанията върху „ електрическата подвижност “. Но по-късно се оказа, че това в действителност е смешка и от компанията признаха, че настина са попрекалили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР