Американската кинодива Джейн Фонда получи наградата Люмиер на кинофестивала Люмиер,

...
Американската кинодива Джейн Фонда получи наградата Люмиер на кинофестивала Люмиер,
Коментари Харесай

Джейн Фонда взе наградата на кинофестивала Люмиер в Лион

Американската кинодива Джейн Фонда получи премията Люмиер на кинофестивала Люмиер, чието десето издание се организира във френския град Лион, съобщи Франс прес.
 
Фестът стартира в средата на месеца и завършва през днешния ден. Тазгодишното му издание включва богата ретроспекция от филми точно на Джейн Фонда.
 
Осемдесетгодишната дива получи оценката си на гала в Конгресния център на Лион от ръцете на френско-гръцкия режисьор Коста Гаврас. Той беше миналогодишният лауреат на премията на феста.

 
" Двете най-невероятни неща са светлината и любовта ", съобщи разчувстваната актриса на съвършен френски при приемането на оценката. После Фонда показа и, че човек може да " похапне доста добре в Лион ".
 
" Джейн Фонда въплъщава нещо рядко, комбинация от класика и модерност. Тя е част от великите самостоятелни дами на Холивуд. Тя е една чиста бунтарка ", съобщи пред Франс прес шефът на фестивала Люмиер Тиери Фремо. Той напомни, че Фонда е станала активистка още през 60-те години и то по време на един сложен интервал.-->

Фонда организира и майсторски клас в границите на феста. Пред учениците си тя показа, че е станала по-добра актриса точно с помощта на обществената си ангажираност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР