Американската кинодива Джейн Фонда получи наградата Люмиер на кинофестивала Люмиер,

...
Американската кинодива Джейн Фонда получи наградата Люмиер на кинофестивала Люмиер,
Коментари Харесай

Джейн Фонда получи награда Люмиер на кинофестивала в Лион

Американската кинодива Джейн Фонда получи премията Люмиер на кинофестивала Люмиер, чието десето издание се организира във френския град Лион, съобщи Франс прес.

#CINEMA l @FestLumiere 2018: @JaneFonda on the spotlight as the awarded with the #Lumiere2018. She even sang in Frenchhttps://t.co/cMQdmQJNsG

— Francisco Marques (@FrMarques4655) October 20, 2018

Фестът стартира в средата на месеца и завършва през днешния ден. Тазгодишното му издание включва богата ретроспекция от филми точно на Джейн Фонда.

Осемдесетгодишната дива получи оценката си на гала в Конгресния център на Лион от ръцете на френско-гръцкия режисьор Коста Гаврас. Той беше миналогодишният лауреат на премията на феста.

„Двете най-невероятни неща са светлината и любовта“, съобщи разчувстваната актриса на съвършен френски при приемането на оценката. После Фонда показа и че човек може да „похапне доста добре в Лион“.

Standing ovation for #JaneFonda! @FestLumierepic.twitter.com/RjKIvPSCbp

— antoinesire (@antoinesire) October 19, 2018

„Джейн Фонда въплъщава нещо рядко, комбинация от класика и модерност. Тя е част от великите самостоятелни дами на Холивуд. Тя е една чиста бунтарка“, съобщи пред Франс прес шефът на фестивала Люмиер Тиери Фремо. Той напомни, че Фонда е станала активистка още през 60-те години и то по време на един сложен интервал.

Фонда организира и майсторски клас в границите на феста. Пред учениците си тя показа, че е станала по-добра актриса точно с помощта на обществената си ангажираност.

/БТА/

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР