Американската Камара на представителите гласува да обвини бившия стратег на

...
Американската Камара на представителите гласува да обвини бившия стратег на
Коментари Харесай

Бившият стратег на Белия дом е изправен пред обвинение за неуважение на Конгреса

Американската Камара на представителите гласоподава да упрекна някогашния пълководец на Белия Дом Стив Банън в престъпно пренебрежение към Конгреса. Мярката е обвързвана с отхвърли на Банън да се яви на чуване в комисия.

Банън бе свикан да се яви на чуване пред комисия, проверяваща нападението против Капитолия от 6-и януари. Деветима републиканци се причислиха към демократите за вота в Камарата на представителите, който идва дни, откакто проверяващата комисия единомислещо одобри такава резолюция.

Неуважението към Конгреса е престъпна демонстрация, която се санкционира с до една година затвор и санкция от до 100 хиляди $.

Резолюцията в този момент отива при Министерството на правораздаването, откъдето би трябвало да се вземе решение дали да бъде формирано дело.

Действията на Банън се гледат под лупа в търсене на отговор на въпроса дали е имал някаква роля в организирането на нападението и в случай че - дали е приказвал по тематиката с тогавашния президент Доналд Тръмп. Показанията на някогашния пълководец се считат за основни да се разбере какво е правил Тръмп преди и по време на лишилото човешки животи нахлуване, станало на специфичната сесия за потвърждаване успеха на Джо Байдън.

Банън отхвърли да се яви пред законодателите с аргумента, че има имунитет като работил за някогашния президент. Според правни специалисти, представени от " Вашингтон пост " Банън не може да получи този тип имунитет, тъй като подобен важи единствено за най-близките съветници в Белия Дом, а не за частни лица като него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР