Американската инвестиционна банка Морган Стенли“ получи одобрение от китайските власти

...
Американската инвестиционна банка Морган Стенли“ получи одобрение от китайските власти
Коментари Харесай

„Морган Стенли“ получи одобрение да започне търговия с деривати в Китай

Американската капиталова банка „ Морган Стенли “ получи утвърждение от китайските управляващи да стартира търговия с деривати в страната.

Този ход бележи още една стъпка във финансовото отваряне на страната, което ще даде подтик на интернационализацията на юана, ще предложи разнороден избор за интернационалните вложители и ще им помогне да ръководят рисковете, показаха анализатори.

С комерсиалната активност с деривати „ Морган Стенли “ ще диверсифицира портфолиото от артикули, предлагани на клиентите, с цел да отговори на тяхното търсене за ръководство на риска и на активи.

В Китай пазарът на деривати поддържа висока скорост на напредък през последните години и набира скорост, се споделя в известие на банката, която показва вяра да може да употребява своята световна платформа и професионален потенциал, с цел да способства интензивно за развиването на бранша.

Официални данни демонстрират, че салдото на деноминираните в юани активи, държани от задгранични юридически лица в Китай, е достигнал 9,88 трилиона юана (1,39 трилиона долара) към края на март 2023 година, което е с 2,7% повече от края на 2022 г.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР