Американската инвестиционна банка JP Morgan определи за справедлива цена на

...
Американската инвестиционна банка JP Morgan определи за справедлива цена на
Коментари Харесай

JP Morgan определи реалната цена на биткойна

Американската капиталова банка JP Morgan дефинира за обективна цена на биткойна стойност, която е съвсем два пъти по-ниска от тази, при която криптовалутата се търгува сега, съобщи Блумбърг.

В отчет за вложители стратези на JP Morgan показват, че справедливата цена на биткойна на база на ценовия модел на банката е 35 хиляди $. Към 15:15 часа българско време биткойнът се разменяше за 62 572,43 $, което е спад с 0,89% за последните 24 часа.

От банката обаче разясняват, че цена от 73 хиляди $ би могла да се назова рационална, в случай че волатилността в курса на криптовалутата бъде понижена през идната година.

„ Това оспорва концепцията, че целева цена от 100 хиляди $ и нагоре, която наподобява е сегашния консенсус за 2022 година, е резистентен таргет за биткойна на фона на неналичието на доста намаляване на волатилността на критповалутата “, споделят анализаторите на JP Morgan.

Според тях актуалната вложението в биткойн при актуалната цена „ наподобява неапетитно “, само че крипто активите са в развой на „ многогодишно структурно нанагорнище “.

Стратезите на JP Morgan предизвестиха за волатилността на криптовалутата при започване на септември, следвайки бичата пазарна интензивност през август, до края на който общата капитализация на крипто пазара мина 2 трлн. $. По данни на  CoinGecko тя към този момент е достигнала 2,87 трлн. $.

През септември основният изпълнителен шеф на JP Morgan Джейми Даймън съобщи, че цената на биткойна може да нарастне още 10 пъти, само че той няма да прояви интерес в вложение в криптовалутата. Следващият месец той дефинира актива като „ ненужен “.

Видимо е обаче, че клиентите на банката са заинтригувани от криптовалутата, като тя е измежду многото в бранша, които оферират нови позиции за крипто специалисти. Стратезите на JP Morgan даже означават, че напоследък институционалните вложители избира биткойна пред златото като хедж против инфлацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР