Американската икономика винаги е била в състояние да се възстановява

...
Американската икономика винаги е била в състояние да се възстановява
Коментари Харесай

Американската икономика изглежда на колене пред коронавируса

Американската стопанска система постоянно е била в положение да се възвръща бързо, само че този път страната ще бъде изправена пред най-продължителната рецесия в историята, предвижда датското издание Berlingske, съобщи БГНЕС.
Според създателя на материала, коронавирусът е нанесъл тежък удар върху Съединените щати. През второто тримесечие най-голямата международна стопанска система претърпя най-голямата криза в следвоенния интервал. Американският Брутният вътрешен продукт се е свил с 32,9 % в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Намаляването на икономическата интензивност и най-високата степен на безработица след 30-те години на предишния век са свили данъчните доходи, а държавните разноски са се нараснали. Потреблението е намаляло, вложенията в бизнес и жилища също, а броят на новите молби за компенсации за безработица стартира още веднъж да пораства.
Никой не има вяра в бързото възобновяване отвън Белия дом, написа вестникът. Управителят на Федералния запас (ФРС) Джером Пауъл съобщи по-рано, че " развиването на стопанската система значително ще зависи от разпространяването на вируса ". В Съединени американски щати броят на смъртните случаи от COVID-19 още веднъж е над хиляда души дневно, като наклонността се появи тази седмица.
През март Сенатът реши да отпусне 2 трилиона $ в поддръжка на стопанската система на страната, през май държавното управление отпусна още 3 трилиона $ за тази цел. През юли започнаха полемики за нов пакет от 1 трилион $.
Още: " Ден с над 300 случая на ковид в България, огромен брой случаи отвън София "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР