Американската икономика се забавя, но страната може да избегне рецесията,

...
Американската икономика се забавя, но страната може да избегне рецесията,
Коментари Харесай

Как американската икономика ще избегне рецесията? Като спре търговската война

Американската стопанска система се забавя, само че страната може да избегне рецесията, в случай че предотврати задълбочаването на комерсиалните разногласия с Китай, Европа и други свои сътрудници, написа CNN Business.

Временното помирение сред Вашингтон и Пекин е една от аргументите през последните седмици фондовият пазар в Щатите да регистрира рекорден напредък. Заради това в този момент вложителите се надяват, че навлизането в комерсиална война с цялостна мощ ще бъде избегнато.

Според вицепрезидентът на капиталовата компания Invesco Кришна Мамани президентът Доналд Тръмп би трябвало да реализира съглашение с Китай, с цел да избегне в допълнение закъснение на американската стопанска система в навечерието на изборите през 2020 година.

По неговите думи евентуално Федералният запас ще понижи главните лихви най-малко два пъти до края на актуалната година, с цел да предотврати рецесията.
 Експерт: Съединени американски щати ще навлезе в лека криза още през идната година
Експерт: Съединени американски щати ще навлезе в лека криза още през идната година

Условията в страната се утежняват, предизвестява експертът

" Най-големият риск за стопанската система е комерсиалната война ", показва Мамани и прибавя, че " рецесиите са резултат от неверни политики ".

Назад през май месец специалистът предизвести, че налагането на мита върху целия импорт от Мексико ще " увеличи вероятностите за спад в брутния вътрешен артикул в не толкоз далечното бъдеще ". Тогава той предизвести, че сходно деяние ще навреди на американската автомобилна промишленост.

Противно на мнението на редица други анализатори Мамани счита, че към момента не е пристигнал краят на най-дългия интервал на агресия за стопанска система номер 1 в света. По неговите думи тя може да продължи още най-малко 5 години.

Що се отнася до политиката на ФЕД и опасенията, че ново понижаване на лихвите ще отслаби още щатския $, Кришна Мамани счита, че те са пресилени.

Според него макар че Доналд Тръмп неведнъж нападаше централната банка поради паричната ѝ политика, неговата съществена цел за втората половина на годината ще бъде стимулиране на икономическия напредък. Който може да бъде реализиран точно с намаление на лихвите.
 Експерт: При криза даже понижаване на лихвите от страна ФЕД няма да избави пазара
Експерт: При криза даже понижаване на лихвите от страна ФЕД няма да избави пазара

Федералният запас заседава тази седмица
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР