Американската икономика регистрира рекорден ръст от 33% през третото тримесечие

...
Американската икономика регистрира рекорден ръст от 33% през третото тримесечие
Коментари Харесай

Икономиката на САЩ се изстреля с рекорден ръст

Американската стопанска система записва рекорден растеж от 33% през третото тримесечие на 2020 година, предадоха интернационалните организации, като се позоваха на информация от Бюрото за стопански разбори на страната.

Това е доста възобновяване на най-голямата стопанска система в света, която по-рано означи спад от 31,4% спад в границите на второто тримесечие и 5% спад за първото тримесечие на 2020 година Трябва да се означи, че представянето на икономическото развиване в Съединени американски щати се прави анюализирано, т.е. се възприема, че записаният в границите на обсъжданите три месеца  ръст, ще се резервира за цяла една година. Според американската позиция по този метод сравнението на данните е по-лесно. Според стандартния за Евростат метод на съпоставяне икономическият растеж на тримесечна база е към 7,5%. 

Въпреки невиждания връх американската стопанска система към момента би трябвало да пораства, с цел да доближи пред пандемичните си равнища. В рамките на третото тримесечие Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати е възлизало на 18,6 трлн. $, до момента в който през първото тримесечие на 2020 година тази сума възлизаше на 19 трлн. $. За съпоставяне през второто тримесечие на 2020 година, когато икономическата интензивност пострада съществено поради рестриктивните мерки против COVID-19, продуктивността на Съединени американски щати възлизаше на 17,3  трлн. $.

Анализаторите се притесняват, че икономическото възобновяване няма да продължи със същия ритъм, както през юли-септември, заради втората вълна от ковид, която може да докара до нови ограничавания и затваряне на предприятия. А последното тримесечие всекидневно е най-силно за всяка една стопанска система. Към края на септември 2020 година безработните в Съединени американски щати са с 10,7 млн. души повече спрямо преди пандемичната конюнктура.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР