Американската икономика е нараснала с най-слабия темп от повече от

...
Американската икономика е нараснала с най-слабия темп от повече от
Коментари Харесай

Растежът на американската икономика се забави значително

Американската стопанска система е повишена с най-слабия ритъм от повече от година през третото тримесечие на фона на разпространяването на COVID-19 и задълбочаващите се проблеми със международните доставки, предизвикващо дефицит на артикули, измежду които коли, което най-вече е понижило потребителските разноски, съобщи Ройтерс.

Брутният вътрешен артикул (БВП) се е нараснал с 2,0% на годишна основа през последното тримесечие, заяви министерството на търговията в предварителната си оценка за Брутният вътрешен продукт. Това е най-бавният ритъм от второто тримесечие на 2020 година, когато стопанската система понесе исторически спад вследствие на строгите ограничаващи ограничения за преодоляване на първата вълна от ковид.

През второто тримесечие растежът беше 6,7%. Делта разновидността на ковид задълбочи дефицита на работна ръка в индустриалния бранш, миннодобивната индустрия и пристанищата, а това наруши веригите за доставки.

Икономистите, интервюирани от Ройтерс, чакаха Брутният вътрешен продукт да нарасне с 2,7% през последното тримесечие.

Високата инфлация, провокирана от повсеместния дефицит на артикули и елементи и финансовите помощи от държавното управление за превъзмогване на здравната рецесия са орязали растежа. Намаляващите фискални тласъци и ураганът Айда, поразил индустриалните офшорни енергийни мощности в края на август, също оказаха напън върху стопанската система.

Потребителските разноски, които способстват за над две трети от икономическата интензивност на Съединени американски щати, са нарастнали с 1,6 на 100 след увереното повишаване от 12 % през тримесечието от април до юни. За това са съдействали и по-малкото продажби на коли, само че също и делта разновидността, който ограничи разноските за услуги като пътувания и хранене на открито. Сега обаче има признаци за напредък на интензивността в края на това изпълнено със разтърсвания тримесечие. Случаите на COVID-19 доста са намалели през последните седмици, а имунизациите се умножават. Подобрението в областта на публичното здраве е помогнало за усилване на потребителското доверие този месец.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР