Американската икономическа нарасна през второто тримесечие с най-солидно темпо от

...
Американската икономическа нарасна през второто тримесечие с най-солидно темпо от
Коментари Харесай

Икономиката на САЩ нарасна през второто тримесечие с 4,2 на сто, потвърди Търговския департамент



Американската икономическа набъбна през второто тримесечие с най-солидно движение от близо четири години насам, демонстрират неревизирани данни на Департамента за търговия, които допускат, че водещата международна стопанска система е на път да извърши заложената от администрацията на Тръмп цел за годишен напредък от 3 на 100.

През интервала април - юни растежът на брутния вътрешен артикул на Съединени американски щати се форсира до 4,2% на годишна база след покачване с 2,2% при започване на годината, потвърждавайки миналата оценка на Департамента по търговия. Това е най-силното показване на американската стопанска система от третото тримесечие на 2014-а година насам, когато Брутният вътрешен продукт набъбна с 4,9 на 100. Така в границите на първите шест месеца на годината американската стопанска система се разшири с цели 4,9 на 100.

Така в границите на първите шест месеца на годината американската стопанска система се разшири с 3,2%, оправдавайки на този стадий упованията на администрацията на Доналд Тръмп за стопански напредък от 3% за цялата 2018-а година.

                                                                                             Графика на растежа на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати

 Снимка

Трябва да се има поради, че утвърденото от Конгреса на Съединени американски щати в края на предходната година редуциране на налозите с 1,5 трлн. $ беше част от проекта на президента Тръмп за увеличение на икономическия напредък до годишния ритъм от над 3%.

Анализаторите се съгласиха в огромна степен, че това данъчно законодателството ще подтиква икономическия растежа в близко бъдеще, само че те наподобяват разграничени по въпроса, дали намаляването на налозите ще способства за резистентен ритъм на растежа в средносрочен и дълготраен проект на фона и на водената от Съединени американски щати " война с митата " по отношение на водещи търговски сътрудници като Европейски Съюз, Китай, Канада и Мексико.

Основен мотор на растежа през второто тримесечие беше частното ползване, което по принцип образува към две трети от общата икономическа агресия в Съединени американски щати. През второто тримесечие потребителските разноски се усилиха с цели 3,8% (най-солидно покачване от края на 2014-а година), откакто при започване на годината те се покачиха с едвам 0,5%.

В същото време растежът на бизнес вложения се оказа малко по-добър от предходните оценки, като дълготрайни вложенията, отвън тези в жилищния бранш, се покачиха с 8,7% вместо с 8,5 на 100. Инвестициите при строителството на жилища обаче се свиха с 1,3%, до момента в който складовите бизнес ресурси - с 36,8 милиарда $ вместо с 26,9 милиарда $.

Подкрепа за икономическата агресия през второто тримесечие оказа и солидното повишаване на износа с 9,3% при намаляване на вноса с 0,6%.

Днешните мощни данни са в поддръжка на доказаната от Фед политика на последователно повишение на лихвените ставки, с цел да се защищити стопанската система от прегряване. Американските централни банкери покачиха в сряда федералната фондова рента до диапазон сред 2,0% и 2,25% и дадоха явен знак за още едно нарастване в края на 2018-а година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР