Американската хранителна компания Kellogg Co се съгласи да продаде своя

...
Американската хранителна компания Kellogg Co се съгласи да продаде своя
Коментари Харесай

Ferrero разширява бизнеса: Купува бранд за бисквити в САЩ

Американската хранителна компания Kellogg Co се съгласи да продаде своя бранд бисквити Keebler biscuits и други активи на производителя на шоколада Nutella - Ferrero за 1,3 милиарда $.

Сделката е четвъртото придобиване за италианския производител на бонбони от 2017 година, защото Ferrero цели да развие бизнеса с шоколад и бисквити, написа Reuters. Kellogg е отличен стратегически артикул за фамилиите съгласно ръководителя на италианската компания Джовани Фереро.

Ferrero ще влага в бисквитения бизнес, тъй като тази категория съставлява забележителна част от потреблението отвън храненето. От компанията чакат договорката да сътвори скъпи контакти с сътрудници от американския пазар. Тя би трябвало да завърши до края на юли през актуалната година.

Бизнесът на Kellogg e имал чисти продажби от близо 900 милиона $ за 2018 година. Италианската компания, учредена в Алба през 1946 година, води много нападателна политика на придобиване. Зад нея стои Джовани Фереро, който поема компанията след гибелта на татко си през 2015 година.

Групата купува подценявани компании за хранителни артикули и се стреми да ги съживи посредством вложения и нововъведения. Миналата година Ferrero е придобила бизнеса на Nestle в Съединени американски щати, а по-рано и фирмите Ferrera Candy за сладки храни, само че без шоколад и Fannie May chocolate group.

В резултата на тези придобивания приходите на италианската компания стигат до 12 милиарда $ за фискалната година, завършила през 2018-а.

Еvercore и Goldman Sachs са били съветници на Kellogg, а JP Morgan Securities и Davis Polk & Wardwell LLP поучават Ferrero по отношение на договорката.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР