Американската Харли-Дейвидсън (Harley-Davidson) спира производството и доставките на първите си

...
Американската Харли-Дейвидсън (Harley-Davidson) спира производството и доставките на първите си
Коментари Харесай

Харли-Дейвидсън спира временно производството на електрически мотоциклети

Американската Харли-Дейвидсън (Harley-Davidson) стопира производството и доставките на първите си електрически мотоциклети, защото е открит проблем с презареждането, осведомиха Маркетуоч и Франс прес.

Производството на модела ЛайвУайър (LIveWire) е спряно, до момента в който се вършат проби за изследване на казуса. Компанията не уточни по кое време ще възобнови производството.

Компанията увери, че мотоциклетите, които костват към 30 000 $, са безвредни за придвижване.

Собствениците на електрическите мотоциклети могат да ги зареждат у дома от общоприетите контакти, което лишава към 10 часа, или от зарядни станции с прав ток в дилърските центрове на Харли-Дейвидсън за близо час. Компанията прикани моторите да се зареждат с професионалните зарядни станции вместо по домовете, съобщи Българска телеграфна агенция.

С едно зареждане мотоциклетите могат да изминават към 225 км в градски условия.

Производителите на коли и мотоциклети влагат мощно в създаването на електрически модели. Широкото разпространяване на технологията при моторите обаче е възпрепятствано от високата цена на електрическите модели, ограничавания пробег и времето, належащо за зареждане.

Харли-Дейвидсън се надяваше с този артикул да съживи продажбите си, които понижават с остаряването на главната група клиенти на компания. Производителят вкара нови модели в опит да усили продажбите на интернационалния пазар, както на обичайни, по този начин и на електрически мотори, до 50 % от общите годишни доходи до края на 2027 година. През 2018 година Харли-Дейвидсън е продал отвън Съединени американски щати 42 % от мотоциклетите си.

 

Harley-Davidson suspends production of LiveWire electric motorcycle https://t.co/L19yOYXBG9pic.twitter.com/noWisE2aNX

— AFP news agency (@AFP) October 15, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР