Американската футболистка Меган Рапино получи поредно признание през звездната си

...
Американската футболистка Меган Рапино получи поредно признание през звездната си
Коментари Харесай

Ексцентричната Рапино с поредно звездно признание

Американската футболистка Меган Рапино получи следващо самопризнание през звездната си година. Ексцентричната състезателка беше определена за Спортист на годината на Sports Illustrated. Рапино завоюва огромна популярност през миналите месеци, откакто завоюва трофея дружно със съотборничките си от националния отбор на Съединени американски щати международното състезание за дами. Тя е известна и с акциите си отвън терена.

Само преди броени дни Меган Рапино сграбчи и Златната топка за най-хубав състезател в света измежду дамите.

„ Избирането на Меган за състезател на годината беше елементарно решение “, сподели основният редактор на Sports Illustrated Стив Канела.

„ Тя е мощна натура на терена и отвън него. Тя е футболист, който всеки ден потвърждава какъв брой огромен и мощен глас може да има един обществено съзнателен състезател през 2019 година “, показа още основният редактор.

34-годишната калифорнийка и нейните съотборнички съдиха управителния орган по футбол в Съединени американски щати през март за дискриминация по пол, като се аргументираха, че им е платено по-малко от отбора на мъжете.

Sports Illustrated даде премията за Спортна персона на годината на женския народен тим по футбол на Съединени американски щати през 1999 година, а в този момент Меган Рапино става първият представител на играта, който самостоятелно печели.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР