Американската финтех компания Global Payments обяви една от големите сделки

...
Американската финтех компания Global Payments обяви една от големите сделки
Коментари Харесай

Сделка за $21,5 милиарда създава нов международен гигант във финтех сектора

Американската финтех компания Global Payments разгласи една от огромните покупко-продажби в бранша. Тя възнамерява да придобие съперника си Total System Services против 21,5 милиарда $, написа CNN Business.

Покупката ще бъде осъществена напълно посредством придобиване на 3,5 милиона акции. Сделката ще сътвори същински колос в обслужването на цифрови разплащания с 3,5 милиона клиенти като дребни и междинни предприятия, както и 1300 институции в над 100 страни.

Обединението сред Global Payments и Total System Services ще бъде третата огромна договорка за промишлеността от началото на годината.

Ръководствата на двете компании показват, че първата от тях ще стане притежател посредством закупуването на 52% от съперника си. След приключването на транзакцията двете компании ще оперират под името Global Payments.

Сделката би трябвало да завърши до края на 2019 година, като се чака тя да даде резултат в 300 милиона $ по-малко разноски за новата компания, както и в допълнение 100 милиона $ доходи от " кръстосани " продажби на артикули.

Обединеното сдружение ще има два централни офиса - в Атланта и в Кълъмбъс. Очаква се то да обработва над 50 милиарда транзакции годишно, като чиновниците му ще бъдат над 3500 души в световен мащаб.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР