Американската финансова министърка Джанет Йелън заяви, че правителството иска да

...
Американската финансова министърка Джанет Йелън заяви, че правителството иска да
Коментари Харесай

САЩ няма да спасяват Силиконовата банка

Американската финансова министърка Джанет Йелън съобщи, че държавното управление желае да избегне финансова " болест " от срутва на Silicon Valley Bank, само че изключи опцията за финансовото й подкрепяне. „ Искаме да сме сигурни, че проблемите, които съществуват в една банка, не „ заразяват ” други, които са здрави “, сподели Йелън по време на изявление за CBS.

Йелън посочи, че държавното управление работи с организацията за гарантиране на депозитите на Съединени американски щати (FDIC) за „ разрешаване “ на обстановката в банката, където почти 96 % от депозитите не са покрити от гаранцията за възобновяване на разноските. „ Сигурна съм, че те обмислят необятен набор от варианти, които включват придобивания “, добави тя.

Йелън обясни, че промените, направени след финансовата рецесия от 2008 година, значат, че държавното управление не обмисля избавяне на Силиконовата банка. „ По време на финансовата рецесия имаше вложители и притежатели на систематични огромни банки, които бяха избавени... и промените, които бяха въведени, значат, че няма да вършим това още веднъж “, акцентира тя. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР