Американската финансова компания Goldman Sachs Group ще назначи Дейвид Соломон

...
Американската финансова компания Goldman Sachs Group ще назначи Дейвид Соломон
Коментари Харесай

Банката на Уолстрийт прави пълна смяна на караула през тази седмица

Американската финансова компания Goldman Sachs Group ще назначи Дейвид Соломон за собствен изпълнителен шеф още през при започване на тази седмица, оповестява вестник New York Times, базирайки се на свои източници.

56-годишният Соломон ще наследи дългогодишния водач на Goldman - Лойд Бланкфейн. Той към този момент извършва ролята на единствен президент на компанията, което го трансформира в очевиден любимец за поста на изпълнителния шеф. Самият Бланкфейн обществено го разгласи за собствен правоприемник преди време.

 Дейвид Соломон става новият президент на Goldman Sachs
Банката на Уолстрийт има нов началник

56-годишният банкер е DJ, колекционер на виновност и разпален скиор

Бланкфейн и бордът бяха впечатлени от потвърдената дарба на Соломон да построява бизнеси, както и образувания от него мощен контрактуван екип, който събрал, както и напъните му да притегля и резервира надарени чиновници.

Тези качества станаха още по-ценни, защото банката реши, че е фокусирала прекалено много върху хедж фондовете като търговски клиенти, за сметка на корпорациите.

През последните години компанията се ориентира повече към капиталовото банкиране и ръководството на активите на фона на закъснение в промишлеността на пазарите, което през 2017 година способства за най-лошата година за търговия при ръководството на Бланкфейн. Той от дълго време се стреми да резервира франчайзинга на компанията, предвиждайки, че тази активност ще се увеличи.

 Новият началник на Goldman Sachs е и DJ
Новият началник на Goldman Sachs е и DJ

Той е прочут в клубовете в Ню Йорк и Маями

Вчера Citigroup и JPMorgan Chase оповестиха изненадващо мощни доходи от консултиране на компании за сливания и привличане на капитал през второто тримесечие, вдигайки летвата за компании като Goldman и Morgan Stanley, които също регистрират резултатите си тази седмица.

Соломон, който има богат опит в капиталовото банкиране, се причисли към Goldman през 1999 година от финансовата компания Bear Stearns Cos. Той се издига посредством финансовите интервенции на банката и заема най-високия пост в капиталовото банкиране в продължение на десетилетие.

Самият Бланкфейл не мисли за пенсиониране, само че към момента не е ясно накъде ще продължи кариерата му след Goldman. " Знам, че желая да направя нещо. Бих желал да имам опция. Все още диря ", сподели Бланкфейн, представен от Bloomberg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР