Американската филмова академия гласува да не променя правилата си за

...
Американската филмова академия гласува да не променя правилата си за
Коментари Харесай

"Нетфликс" спечели борбата с "Оскар"-ите

Американската кино академия гласоподава да не трансформира разпоредбите си за допускане до присъединяване в конкуренцията за най-голямото отличие в киното - премия " Оскар ". Това се смята за победа за фирмите, които оферират интернет стрийминг услуги като " Нетфликс " и " Амазон ", писа " Ройтерс ".
Решението идва след дълга борба за това какъв брой дълго време би трябвало един филм да е бил на огромен екран в кината преди да бъде качен в интернет, на DVD или различен тип носители, предопределени за дребния екран.

Бордът на шефовете на Академията разгласи, че съществуващите правила остават. Според тях, с цел да се квалифицира за присъединяване един филм, е задоволително да е бил на показ в кината в Лос Анджелис седем дни.

" Подкрепяме кино прекарването като неразривна част от филмовото изкуство и това натежа в нашето решение ", споделя президентът на Академията Джон Бейли в свое изказване.

Някои собственити на киносалони настояват, че късите интервали на прожекции в кината значат, че хората ще си останат вкъщи, с цел да гледат филми.

Филмови продуценти като Стивън Спилбърг разясниха наскоро, че филмите, които се демонстрират най-вече на дребния екран, би трябвало да се състезават само за телевизионни награди като " Еми " да вземем за пример.

 Логото на компанията
© Reuters

Логото на компанията " Нетфликс "

През февруари " Нетфликс " завоюва три награди " Оскар " за кино лентата " Рома ", който бе пуснат в стрийминг услугата три седмици след ограничавания си дебют в киносалоните.

" Нетфликс " написа в " Туитър ", че обича киното, само че и че поддържа и достъпа за хора, които не могат да си разрешат или не живеят покрай киносалони.

Кратките прожекционни интервали ще държат потребителите у дома, счита Грег Маркъс, изпълнителен шеф на четвъртата по величина верига киносалони в Съединени американски щати The Marcus Corporation. " Ако навредиш на бизнеса и взешем 10 % от нашите клиенти, няма да можем да реинвестираме в театралното прекарване. Това в последна сметка ще навреди на основателите на наличие. "

Други пък разясняват, че потребителите са удовлетворени с актуалната система. През 2018 година продажбите на билети в целия свят доближиха рекордните доходи от 41 милиарда $ и 12 милиарда $ в Съединени американски щати и Канада - в година, в която " Нетфликс " да вземем за пример пусна към 90 кино лентата за стрийминг.

" Не приказваме, за нещо, което е развалено ", счита изпълнителният шеф на веригата киносалони Vue International Тим Ричардс и добавя: " Планираме да продължим да изследваме дълбоките промени, протичащи се в нашата промишленост и да продължим да дискутираме с нашите членове тези проблеми. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Шоубиз (4071)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР