Американската федерална полиция призна, че е бездействала, въпреки че е

...
Американската федерална полиция призна, че е бездействала, въпреки че е
Коментари Харесай

ФБР призна за пропуски по отношение на убиеца от Флорида

Американската федерална полиция призна, че е бездействала, макар че е била предизвестена за евентуалната заплаха, която представлявал Никълъс Крус, младежът, който простреля 17 души в гимназия в щата Флорида, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. На 5 януари във ФБР е било получено позвъняване от непосредствен на Крус, който е разказал, че младежът имал желание да убие хора, включително и в образователно заведение.

" Тази информация трябваше да бъде обсъждана като евентуална опасност и трябваше да бъде предадена на бюрото на ФБР в Маями, което щеше да извърши нужните следствия ", се споделя в изказване на бюрото. До задълбочено следствие по този начин и не се стигнало и процедурите не били спазени, посочила последвалата инспекция.

В сряда 19-годишният Крус, който е бил изключен от гимназията покрай град Паркланд, откри огън с полуавтоматична пушка в учебното заведение и умъртви 17 души, съвсем всички юноши. Предявени му бяха обвинявания за 17 предумишлени убийства.

Заради сериозността на пропуща, който е можел да попречи на нещастието, шефът на ФБР Кристофър Рей пое уговорката да изследва радикално казуса и да преразгледа настоящите процедури. От организацията признаха, че през септември клиент на " ЮТюб " е подал сигнал за коментар, оставен от консуматор с име Никълъс Крус и гласящ: " Ще стана професионален стрелец в учебните заведения ". ФБР изясни, че не е съумяло да разпознава тъкмо индивидът, който е разгласил този коментар.

Американският министър на правораздаването Джеф Сешънс също загатна за пропуски на ФБР с трагични последствия. " Установено е, че е имало предупредителни сигнали и че ФБР ги е подминал. Ние виждаме трагичните последствия от тези пропуски ", съобщи той.

Републиканският губернатор на Флорида Рик Скот дефинира като недопустимо бездействието на ФБР и прикани Кристофър Рей да подаде оставка. Той сподели, че извиненията няма да върнат живота на 17-те убити.

Шерифът на окръг Броуърд, където стана стрелбата, Скот Израел пък заяви, че за последните няколко години правоохранителните органи на Флорида са получили 20 недоволства от Никълъс Крус, предадоха " Ройтерс " и ТАСС. В някои от случаите за инспекция на сигналите са били изпратени полицейски патрули. Сега ще бъде направена инспекция дали всички сигнали са били третирани уместно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР