Американската Федерална комисия по комуникации (FCC) гласува за отмяната на

...
Американската Федерална комисия по комуникации (FCC) гласува за отмяната на
Коментари Харесай

САЩ отмениха правилата си за интернет неутралност

Американската Федерална комисия по връзки (FCC) гласоподава за анулацията на разпоредбите за интернет индиферентност, които бяха признати през 2015 година по време на администрацията на Барак Обама, оповестява онлайн изданието TechCrunch. В поддръжка на това решение са дали своят вот тримата представители на Републиканците, а двамата членове на комисията от Демократите са дали своят вот срещу.

Интернет колосите да заплащат за новините, които демонстрират

FCC показва гласуването като "възстановяване на свободата на интернет ". Въпреки това решението е посрещнато с голямо неодобрение от интернет компании, специалисти, неправителствени организации, консуматори и представители на Конгреса. Правилата трябваше да подсигуряват, че интернет фирмите, телекомите и доставчиците на интернет няма да могат да постановат своите услуги или да ги приоритизират за сметка на останалите.

Според Републиканците обаче разпоредбите на практика постановат на страната да се намесва в свободен пазар. Те считат, че сходна регулация е нездравословна и заплашва по-малките снабдители на интернет, както и може да унищожават работни места. Аргументи по какъв начин тъкмо това се случва не са дадени.

Инвеститор упрекна Фейсбук и Гугъл в "хакване на мозъци "

Габриел за подправените вести и обществените мрежи: Имат няколко месеца

Републиканците считат, че разпоредбите от 2015 година се занимават с теоритични опасности и "всяват боязън ". Те чакат, че анулацията им ще върне дните от интервала 2008 година - 2014 година, когато Интернет съгласно тях е растял и се е развивал несмущаван, а от 2015 година е бил усложнен поради "безпрецедентното и огромно регулаторно вмешателство ".

Технологичните колоси готвят онлайн митинг

В Съединени американски щати гласоподаваха за индиферентност на интернет

Процесът по анулацията на разпоредбите и юридически ще отнеме няколко месеца. Отделните щати ще имат опция да вкарат свои правила, само че FCC ще има опция да ги анулира и постанова своите при избрани обстановки. Затова се чакат много бюрократични борби.

Конгресът може да реши казуса с смяна на законите, само че идната година ще има избори и тематиката евентуално ще бъде употребена интензивно в акциите. За в този момент не се чака самите компании да се пробват да се възползват от обстоятелството, че към този момент нищо не ги лимитира да оферират определени услуги с предпочитан трафик и скорост за сметка на други. Най-малкото, те са под непрекъснато наблюдаване и рецензии от организации и консуматори и не желаят да бъдат посочени като неточни. Освен това множеството телекоми и снабдители нееднократно са разгласявали и обещавали, че не желаят и няма да ползват такива практики.

Освен това към този момент има и поръчки за завеждане на каузи срещу решението на FCC. Ако те бъдат сполучливи, гласуването може да бъде анулирано и разпоредбите да се възстановят.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР