Американската биотехнологична компания Regeneron Pharmaceuticals Inc. съобщи в понеделник, че

...
Американската биотехнологична компания Regeneron Pharmaceuticals Inc. съобщи в понеделник, че
Коментари Харесай

Проучване: Лекарството на Regeneron намалява за месеци риска от Covid-19 с 81,6%

Американската биотехнологична компания Regeneron Pharmaceuticals Inc. заяви в понеделник, че единична доза от нейния коктейл с моноклонални антитела, прочут като REGEN-COV, понижава риска от заразяване с Covid-19 с 81,6%, като още след първия месец след приемането на REGEN-COV рискът от Covid-19 понижава с 81,4%. съгласно резултати от изпиване във " Фаза 3 ", извършено взаимно с Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Става въпрос за четири подкожни инжекции от лекуване на Covid-19 с моноклонални антитела. Четири вливания на моноклоналните антитела се смятат за една доза на REGEN-COV.

Regeneron към този момент показа сходни данни в изследване, оповестено в New England Journal of Medicine, само че това е нов разбор на тези данни, който идва от изследване, оценяващо лекуването на един член на домакинство, в случай че различен член е болен с Covid-19, с цел да се види дали може да предотврати позитивно тестване за ковид.

Намалението на риска от заразяване с ковид е регистрирано през интервал от два до осем месеца след приемането на една доза от коктейла с антитела REGEN-COV. През този интервал нито един пациент не е бил приет в болница, спрямо шест от групата с плацебо, като в изследването от " Фаза 3 " са взели участие 1684 души.

" Тези данни допълват възходящия набор от доказателства, подкрепящи потреблението на REGEN-COV за попречване на Covid-19 при незаразени лица, което може да бъде изключително потребно за доста хора с отслабен имунитет, които не реагират съответно на Covid имунизациите и остават " пленници на пандемията ", съобщи основният теоретичен шеф на Regeneron Джордж Янкопулос.

" Тъй като инфекциите не престават да се срещат макар необятно публикуваната имунизация, имунокомпрометираните хора са изправени пред непрекъснат риск да се сблъскат с ковид по време на ежедневния си живот. Възнамеряваме бързо да споделим тези спомагателни данни с регулаторните органи, с цел да помогнем на тези, които най-вече се нуждаят от отбрана от Covid-19 “, добави той.

" Тези резултати демонстрират, че REGEN-COV има капацитета да обезпечи дългогодишен имунитет против зараза със SARS-CoV-2, резултат, изключително значим за тези, които не реагират на ваксини против Covid-19, в това число хора с отслабен имунитет “, съобщи и доктор Майрън Коен, отговарящ за работата на Националния институт по опазване на здравето на Съединени американски щати върху моноклоналните антитела.

Понастоящем лечението с лекарството на Regeneron е позволена като лекуване за хора, които са изложени на висок риск от тежки болести и постекспозиционна профилактика за високорискови хора, които са били изложени на ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР