Американската биотехнологична компания Moderna Therapeutics е доставила за проверка първите

...
Американската биотехнологична компания Moderna Therapeutics е доставила за проверка първите
Коментари Харесай

Компания от САЩ започва тестове на ваксина срещу коронавируса

Американската биотехнологична компания " Moderna Therapeutics " е доставила за инспекция първите партиди от своята ваксина за новия ковид (COVID-19). Ваксината е основана единствено за 42 дни, откакто китайските учени разгласиха генетичния код на вируса през януари, оповестява уеб сайтът на американското списание " Тайм ".

Американската компания е изпратила първите образци от имунизацията до Националния институт по алергия и инфекциозни болести (NIAID) и Националния здравен институт (NIH). Тези институции ще приготвят имунизацията за проучване върху хора. Тестовете ще стартират през април.

Националният здравен институт стартира проби върху хора и на антивирусното лекарство Remdesivir, което е създадено за лекуване на Ебола, само че демонстрира резултатност и върху ковид. Първият тест ще е върху пациент, който се е заразил на борда на круизния транспортен съд Diamond Princess. Други пациенти с COVID-19, които са приети в болница, също ще бъдат част от изследването.

Remdesivir сподели обнадеждаващи резултати при проби върху животни, които са инфектирани и с други коронавируси – единият е виновен за тежкия изострен респираторен синдром (SARS), а другият предизвиква близкоизточния респираторен синдром (MERS).

Ако лекарството потвърди резултатност, това може да помогне за ограничение на разпространяването на инфекцията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР