Американската биотехнологична компания Moderna (Модерна) възнамерява да определи цена за

...
Американската биотехнологична компания Moderna (Модерна) възнамерява да определи цена за
Коментари Харесай

Най-обещаващата американска ваксина срещу коронавируса - засега с по-висока цена от основен конкурент

Американската биотехнологична компания Moderna (Модерна) има намерение да дефинира цена за имунизацията, която създава за COVID-19 сред 50-60 $, заяви The Financial Times, базирайки се на осведомени източници.
Това е цената, която компанията ще дефинира за Съединени американски щати и други страни с " висок витален стандарт ", написа авторитетното издание, представено от БГНЕС.
Съобщава се, че цената евентуално ще се промени, защото Moderna е определила цена на имунизацията по-висока от тези, разработвани от Pfizer и BioNTech, които предходната седмица подписаха съглашение с управляващите на Съединени американски щати за продажба на до 600 милиона дози коронавирусна ваксина, която създават, на всеобщи продажни цени до 19 $ за доза.
По-рано беше обявено, че Moderna е почнала третата фаза на клиничните тествания на имунизацията против ковид. Проектът за ваксина на компанията е подсилен от федералното държавно управление на Съединени американски щати, което даде обещание близо 500 милиона $ и я избра като една от първите компании, които започнаха огромни тествания на имунизацията си върху хора.
Още: " Традиционно нарастване на случаите на ковид като безусловно число, в Китай болестта плъзна още веднъж "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР