Американската биотехнологична компания Moderna (Модерна) съобщи, че е започнала изпитания

...
Американската биотехнологична компания Moderna (Модерна) съобщи, че е започнала изпитания
Коментари Харесай

Moderna започна изпитания на ваксината си върху деца

Американската биотехнологична компания Moderna (Модерна) заяви, че е почнала тествания на имунизацията си против COVID-19 върху хиляди деца на възраст от 6 месеца до 11 години, съобщи Франс прес.

В клиничния опит са включени 6750 деца от Съединени американски щати и Канада, прецизираха от Moderna, която към този момент създава имунизационен препарат против ковид, поставян с две дози в период от 4 седмици.

Засега имунизацията е позволена за лицата над 18-годишна възраст в Северна Америка, в Европейския съюз и някои други страни, измежду които попадат Сингапур и Израел. В рамките на тестванията към този момент са били сложени първите инжекции на Moderna на децата.

Клиничните проби би трябвало да открият ефикасността, сигурността, поносимостта и възможната поява на нежелани странични резултати след имунизациите с препарата.

В началото са планувани две разнообразни дози от 2 до 11 години и три дози /едната от които по-слаба/ за бебетата от 6 до 24 месеца.

След като бъде избрана оптималната доза, ще бъде изследвана и контролна плацебо група, с цел да се съпостави въздействието на имунизацията. Децата ще бъдат проследени 12 месеца след приемането на втората доза.

В момента се организират и други проби с имунизацията на Moderna. От месец декември се тестват подрастващи на възраст сред 12 и 18 години с към 3000 участници.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР