Американската баскетболна звезда Бритни Гринър е изпратена в наказателна колония

...
Американската баскетболна звезда Бритни Гринър е изпратена в наказателна колония
Коментари Харесай

Осъдената американска баскетболистка е изпратена в колония в Московска област

Американската баскетболна звезда Бритни Гринър е изпратена в наказателна колония в Московска област в Русия , с цел да излежи, заяви нейният юридически екип, представен от Associated Press.

Руски съд против деветгодишната й присъда предишния месец. Състезателката на " Финикс Мъркюри " от Женската национална баскетболна асоциация (WNBA) и повторен олимпийски златен медалист беше наказана на 4 август, откакто полицията съобщи, че е разкрила в багажа й флакони за вейп, съдържащи масло от канабис на московското летище Шереметиево.

Нейният арест пристигна в миг на нараснало напрежение сред Москва и Вашингтон, единствено няколко дни преди Русия да нападне Украйна , а политически натовареният случай може да докара до замяна на пандизчии с високи залози сред Вашингтон и Москва.

Правният екип на Гринър сподели, че тя е напуснала центъра за задържане на 4 ноември и е изпратена в наказателна колония - нормален вид съветски затвор, където арестуваните работят против минимално възнаграждение. Нейните юристи споделиха в сряда, че не знаят тъкмо къде се намира тя или къде ще се озове, само че че чакат да бъдат известени, когато доближи крайната си дестинация. Такива прехвърляния могат да лишават дни. По-късно стана ясно, че тя е изпратена в колонията в град Икша на 46 километра северно от Москва.

32-годишната спортистка, която беше арестувана, до момента в който се връщаше да играе за съветски тим отвън сезона на WNBA, призна, че e носила флаконите в багажа си. Но тя свидетелства, че несъзнателно ги е опаковала небрежно и че не е имала незаконни планове. Нейният бранител показа писмени показания, че й е бил постановен канабис за лекуване на болежка от остарели контузии .

" Всяка минута, в която Бритни Гринър би трябвало да претърпи непозволено задържане в Русия, е прекомерно дълга минута ", сподели прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер. " Както казахме преди, държавното управление на Съединени американски щати направи доста предложение на руснаците за разрешаване на актуалните неприемливи и непозволени арестувания на американски жители. "

Associated Press и други новинарски организации оповестиха, че - американец, - за Виктор Бут. Бут е съветски търговец на оръжие, който излежава 25-годишна присъда в Съединени американски щати и в миналото си е спечелил прозвището " търговецът на гибел ".
 Русия и Съединени американски щати размениха пандизчии
Русия и Съединени американски щати размениха пандизчии

Размяната е станала макар хладните отношения

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР