Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър е пуснатa от поправително заведение

...
Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър е пуснатa от поправително заведение
Коментари Харесай

Русия и САЩ размениха Виктор Бут срещу Бритни Грайнър, търговец на оръжие срещу баскетболна звезда

Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър е пуснатa от поправително заведение в Русия в контрактуван продан на пандизчии сред Съединени американски щати и Русия. Тя е разменена за наказания за търговия на оръжия Виктор Бут, написа The Wall Street Journal .

Грaйнър, двукратна олимпийка, излежаваше деветгодишна присъда в Русия за владеене и контрабанда на по-малко от грам хашишово масло. През юли тя се призна за отговорна за владеене на масло от хашиш и се извини за това, което сподели, че е неточност. Преди да бъде наказана през август, тя апелира пред съда, заявявайки, че се надява решението " да не постави завършек на живота ми тук “.

Руското външно министерство заяви, че Грайнър е била разменена за съветския жител Виктор Бут на летището в Абу Даби в четвъртък. " Руският жител е върнат в родината си “, заяви министерството в обява в Телеграм.

Бут, който излежаваше присъда в пандиза в Съединените щати по обвинявания в трафик на оръжие, беше върнат в Русия вследствие на съглашение със Съединени американски щати за размяната му с американската баскетболистка.

Руското външно министерство акцентира, че " Вашингтон изрично отхвърли да води разговор за включване на руснака в схемата за продан ". " Въпреки това Руската федерация продължи да работи интензивно за спасяването на нашия съотечественик “, изясни  дипломатическото ведомство и добави, че Москва договаря с Вашингтон за освобождението на Бут " отдавна “.

Президентът Джо Байдън съобщи по мотива, че Съединени американски щати към момента желаят освобождението на Пол Уилън, някогашен морски пехотинец, който също е арестуван от Русия, само че, по думите на американския водач, Русия третира случая на Уилън по друг метод. " Нямаше избор кои американци да се върнат вкъщи “, съобщи Байдън. " Въпреки че към момента не сме съумели да осигурим освобождението на Пол, ние не се отхвърляме “, продължи президентът, добавяйки, че е бил в стеснен контакт със фамилията на господин Уилън.

Руските публични лица бързо приветстваха новината за размяната на Бут и Грайнър.

" Размяната на Бут с Гриайнър може да се назова подарък за Нова година ", сподели съветският висш комисар по правата на индивида Татяна Москалкова, представена от ТАСС . " Всеки, който е осведомен със ориста му, би трябвало да е доста благополучен “.

И двамата са помилвани, което им разрешава независимост на напредване, сподели тя.

" Ура!! “, написа представителят на съветското външно министерство Мария Захарова в канала си в Телеграм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР