Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър е откарана в наказателна колония,

...
Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър е откарана в наказателна колония,
Коментари Харесай

Баскетболистката Бритни Грайнър е прехвърлена в затвор в Мордовия

Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър е откарана в наказателна колония, намираща се в съветската Република Мордовия, съобщи Ройтерс, базирайки се на добре осведомен източник.

През август Грайнър бе наказана на девет години отнемане от независимост, които да изтърпи в наказателна колония, по обвиняване, обвързвано с опиати. Тя беше задържана на едно от московските летища, откакто в багажа ѝ бяха открити пълнители за електронни цигари, съдържащи масло от канабис.

На 4 ноември Грайнър бе трансферирана на незнайно място от следствения арест край Москва. Близо две седмици съветските затворнически управляващи не даваха информация къде е била преместена. Според източника на Ройтерс тя е била откарана в женската наказателна колония ИК-2 в град Явас, на към 500 километра югоизточно от Москва, в Република Мордовия.

В Мордовия, само че в различен затвор, се намира и американецът Пол Уилан, наказан в Русия на 16 години отнемане от независимост за шпионаж, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Запитан за случая на Грайнър, представител на Държавния департамент на Съединени американски щати сподели, че дипломатическото ведомство знае за известията къде се намира Грайнър, поддържа връзка с юристите ѝ, само че не е било публично известено за преместването ѝ от съветските управляващи и уверено стачкува против това.

Русия и Съединени американски щати обсъждаха опцията Грайнър и Уилан да бъдат разменени за намиращия се в американски затвор съветски оръжеен търговец Виктор Бут, само че на фона на засиленото напрежение сред двата страни поради войната в Украйна към този момент не е реализирана договорка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР