Американската баскетболистка Бритни Грайнър се призна за виновна пред московски

...
Американската баскетболистка Бритни Грайнър се призна за виновна пред московски
Коментари Харесай

Баскетболистката Бритни Грайнър се призна за виновна за контрабанда на дрога в Русия

Американската баскетболистка Бритни Грайнър се призна за отговорна пред московски съд по обвинявания в контрабанда на опиати, само че сподели, че не е нарушила съзнателно закона, съобщи Ройтерс в четвъртък.

Семейството на Грайнър прикани американския президент Джо Байдън да постави старания за освобождението ѝ. Тя може да бъде наказана на 10 години затвор в Русия.

" Бих желала да се призная за отговорна, Ваша чест. Но не е имало предумисъл. Не съм желала да нарушавам закона ", сподели Грайнър, говорейки на британски в съда. После думите ѝ бяха преведени на съветски.

" Бих желала да дам показания по-късно. Имам потребност от време да се приготвя ", съобщи баскетболистката.

Следващото правосъдно съвещание беше планувано за 14 юли.

Грайнър беше арестувана през февруари на московското летище " Шереметиево " с електронна цигара, съдържаща масло от канабис – вещество, което е нелегално в Русия.

Американски длъжностни лица и доста спортисти приканиха за освобождението ѝ, като настояха, че тя е погрешно арестувана.

Задържането на Грайнър също по този начин породи опасения, че Москва може да употребява баскетболистката, с цел да договаря за освобождението на съветски жител, арестуван в Съединени американски щати.

Руските управляващи споделят, че няма учредения задържането на Грайнър да се счита за нелегално и че делото против нея не е политическо макар обтегнатите връзки с Вашингтон поради войната в Украйна.

Като част от женския тим на Съединени американски щати по баскетбол Грайнър е печелили Световното състезание в Турция през 2014 година, Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, международното в Испания през 2018 и Олимпийските игри в Токио през 2020 година До ареста ѝ тя играеше за тима УГМК от Екатеринбург.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР