Американската баскетболистка Бритни Грайнър, осъдена в Русия по обвинение в

...
Американската баскетболистка Бритни Грайнър, осъдена в Русия по обвинение в
Коментари Харесай

САЩ и Русия размениха затворници: Баскетболистката Грайнър за оръжейния търговец Бут

Американската баскетболистка Бритни Грайнър, наказана в Русия по обвиняване в контрабанда на опиати, е разменена за руснака Виктор Бут, наказан в Съединени американски щати на 25 години затвор по обвиняване в трафик на оръжие, оповестиха международните организации.
Още по темата
Грайнър е в самолета, който се насочва към Съединени американски щати, заяви президентът на Съединени американски щати Джо Байдън. Американският държавен глава, вицепрезидентът на Съединени американски щати и брачната половинка на Грайнър Шерел разговаряха с баскетболистката по телефона. Според известия в медиите се чака Байдън скоро да произнесе тирада за обмена.

Руското външно министерство удостовери, че размяната е била осъществена. Процедурата е осъществена на летище Абу Даби на 8 декември. Той скоро ще дойде в Москва, съобщи съветският комисар по правата на индивида Татяна Москалкова. Според нея Бут и Грийнер са били помилвани преди размяната.

Друг американец, Пол Уилън, който е наказан в Русия по обвиняване в шпионаж, не е включен в процедурата по замяна. Адвокатът му заяви, че американецът остава в наказателната колония и диалозите за размяната му не престават.

 Виж още

Още през лятото стана известно, че Русия и Съединени американски щати разискват възможна замяна на Грийнър и Уилън за един от наказаните в Америка руснаци; като претендент за размяната беше посочен Виктор Бут, когато западните медии назовават " Търговеца на гибел ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР