Американската баскетболистка Бритни Грайнър е разчитала на духовната си сила,

...
Американската баскетболистка Бритни Грайнър е разчитала на духовната си сила,
Коментари Харесай

Бритни Грайнър с първа пресконференция след завръщането в родината си: Бях наясно с всичко, което се случва

Американската баскетболистка Бритни Грайнър е разчитала на духовната си мощ, с цел да се върне на терена, откакто беше арестувана близо 10 месеца в Русия, сподели центърът на Финикс Меркюри по време на първата си конференция, откогато се завърна вкъщи.

Двукратната златна олимпийска медалистка беше освободена от една от най-прословутите наказателни колонии в Русия при нашумяла замяна на пандизчии със Съединени американски щати в края на предходната година, откакто беше задържана през февруари 2022-а.

" Трудните времена не са ми непознати. Честно казано, всеки се сблъсква с компликации през целия си живот. Тази беше много огромна ", сподели Грайнър на прочувствена конференция.

Баскетболистката, беше задържана през февруари 2022 година на летището в Москва с флаконче с течност, съдържаща канабис, който е неразрешен в Русия. Американката трябваше да играе в съветския тим на Екатеринбург в интервала на пауза в американския шампионат.

През предишния август тя бе наказана на 9 години затвор, като жалбата й бе отхвърлена през ноември и тя бе преместена в углавен лагер в центъра на Русия.

Бритни Грайнър бе разменена против съветския търговец на оръжие Виктор Бут, който бе пандизчия в Съединени американски щати.

Тя сподели, че са й предписали медицински канабис в Съединени американски щати за хронично пострадване и в никакъв случай не е имала желание да нарушава закона. Американски чиновници пък тогава обявиха, че Грайнър е била арестувана неправилно и е била употребена като политическа пионка на фона на все по-обтегнати връзки с Русия.

Тя благодари на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за помощта в договарянията за освобождението й и сподели, че разглеждането на фотоси на фамилията й е помогнало да продължи, до момента в който е била арестувана.

" Бях наясно с напъните и всичко, което се случва. Това ме накара да имам вяра ", сподели Грайнър.

Баскетболистката даде обещание да се посвети на връщането вкъщи на други американци, арестувани в чужбина, и разгласи, че тя и Финикс Меркюри ще си партнират с " Bring Our Families Home ", с цел да поддържат идеята.

Тя сподели, че нейното обръщение към други американски арестувани е: " Останете мощни, продължавайте да се борите, не се отхвърляйте ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР