Американската авиокомпания United Airlines ще направи поръча за 270 самолета,

...
Коментари Харесай

United Airlines прави най-голямата си поръчка на самолети

Американската самолетна компания United Airlines ще направи поръча за 270 самолета, която е най-голямата в историята на превозвача. Базираната в Чикаго компания залага на възраждането на първокласните пътувания след пандемията, оповестява Financial Times.

United Airlines съобщи, че ще закупи 200 броя от модела Boeing 737 Max и 70 броя Airbus A321neo. Това ще форсира възобновяване на 737 MAX след двегодишната рецесия с сигурността, припокриваща се с рецесията поради COVID-19. Освен това до 2026 година самолетната компания чака да сътвори към 25 хиляди работни места, свързани с поръчката. В същото време United преконфигурира съществуващия си въздушен флот с повече първокласни и премиум седалки, както и с повече развлечения по време на полета и по-голямо място за багаж над седалката.

В допълнение към актуалните поръчки United ще добави над 500 нови самолета с стеснен фюзелаж към своя флот сред 2022 и 2024 година За разлика от съперниците си самолетната компания не пенсионира самолети по време на пандемията, макар че разполага с един от най-старите флотилии в Съединени американски щати, само че счита занапред да изтегли към 300 от тях, по-голямата част от които районни.

Броят на местата на вътрешните полети, осъществявани от United, ще се усили с 30% през идващите пет години. Броят на първокласните места пък ще се усили със 75% спрямо равнищата от 2019 година

Акциите на United поевтиняха след новината във вторник с 2.6% заради опасения по какъв начин голямата поръчка ще повлияе на финансовото положение на компанията. Цената на поръчаните самолетите е над 30 милиарда $, само че нормално самолетните компании заплащат половината от нея. " От компанията ще зависи... по какъв начин новите поръчки ще трансформират капиталовата траектория, като в същото време дават място за понижаване на дълга ", съобщи анализаторът в банка Evercore ISI Дуейн Пфенигверт.

Изпълнителният шеф на United Airlines Скот Кърби счита, че измененията във флотилията " ще революционизират преживяването по време на полет на United, до момента в който ускоряваме бизнеса си, с цел да реализираме възобновление във въздушния превоз ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР