Американската авио-космическа компания SpaceX съобщи, че е подписала договор с

...
Американската авио-космическа компания SpaceX съобщи, че е подписала договор с
Коментари Харесай

SpaceX вече има първи турист за пътешествие до Луната

Американската авио-космическа компания SpaceX заяви, че е подписала контракт с първия си клиент за галактическо странствуване към луната.

От компанията на Илон Мъск отхвърлиха да споделят името на бъдещият галактически екскурзиант, само че разясниха, че полетът ще бъде сбъднат благодарение на новия галактически уред Big Falcon Rocket, който към момента е в развой на създаване.

„ SpaceX подписа контракт с първият в света частен пътник, който ще обиколи Луната на борда на нашият галактически уред Big Falcon Rocket(BFR). Това е значима стъпка към обезпечаването на налични полети за елементарните хора, които мечтаят да пътуват в космоса. Разберете кой и за какво ще предприеме този полет в понеделник, 17 септември. “, написаха от компанията в Twitter.

SpaceX has signed the world’s first private passenger to fly around the Moon aboard our BFR launch vehicle—an important step toward enabling access for everyday people who dream of traveling to space. Find out who’s flying and why on Monday, September 17. pic.twitter.com/64z4rygYhk

— SpaceX (@SpaceX) September 14, 2018

По-късно Мъск загатна за самоличността на клиента, като разгласява пост в Twitter с флага на Япония в отговор на спекулациите, че самият той ще бъде първият пътник

През 2017 година от SpaceX оповестиха за проекти да изпратят двама туристи на странствуване към Луната, употребявайки ракетата Falcon Heavy и товарния транспортен съд Dragon, който се изполва за доставки на техническо съоръжение и храна до Международната галактическа станция.

Полетът обаче бе анулиран, откакто Мъск разгласи, че компанията ще се концентрира върху работата по BFR, преди да стартира да предлага пътешествия в космоса.

Мъск се надява един ден да употребява галактическия уред за пътешестване до Марс. Според милиардерът BFR ще бъде подготвен да прави полети до Червената планета през 2022г.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР