Американската авио-космическа компания SpaceX съобщи, че е подписала договор с

Американската авио-космическа компания SpaceX съобщи, че е подписала договор с ...

SpaceX вече има първи турист за пътешествие до Луната.


Американската авио-космическа компания SpaceX съобщи, че е подписала договор с първия си клиент за космическо пътешествие около луната.

От компанията на Илон Мъск отказаха да споделят името на бъдещият космически турист, но поясниха, че полетът ще бъде осъществен с помощта на новия космически апарат Big Falcon Rocket, който все още е в процес на разработване.

„SpaceX подписа договор с първият в света частен пасажер, който ще обиколи Луната на борда на нашият космически апарат Big Falcon Rocket(BFR). Това е важна стъпка към осигуряването на достъпни полети за обикновените хора, които мечтаят да пътуват в космоса. Разберете кой и защо ще предприеме този полет в понеделник, 17 септември.“, написаха от компанията в Twitter.

SpaceX has signed the world’s first private passenger to fly around the Moon aboard our BFR launch vehicle—an important step toward enabling access for everyday people who dream of traveling to space. Find out who’s flying and why on Monday, September 17. pic.twitter.com/64z4rygYhk

— SpaceX (@SpaceX) September 14, 2018

По-късно Мъск намекна за самоличността на клиента, като публикува пост в Twitter с флага на Япония в отговор на спекулациите, че самият той ще бъде първият пасажер

През 2017 г. от SpaceX съобщиха за планове да изпратят двама туристи на пътешествие около Луната, използвайки ракетата Falcon Heavy и товарния кораб Dragon, който се изполва за доставки на техническо оборудване и храна до Международната космическа станция.

Полетът обаче бе отменен, след като Мъск обяви, че компанията ще се фокусира върху работата по BFR, преди да започне да предлага пътешествия в космоса.

Мъск се надява един ден да използва космическия апарат за пътуване до Марс. Според милиардерът BFR ще бъде готов да извършва полети до Червената планета през 2022г.

 

 

Източник: manager.bg