Американската армия вече разполага с внушителна гама от оръжия. През

...
Американската армия вече разполага с внушителна гама от оръжия. През
Коментари Харесай

Следващите супер оръжия на американската армия

Американската войска към този момент разполага с внушителна гама от оръжия. През последното десетилетие Пентагона се приготвя за евентуални спорове с високотехнологични съветски и китайски военни технологии. Част от тази подготовка включва и създаването на голям брой нови бойни системи, вариращи от танкове до ракети. Ето част от тях:

Базука с лазерно насочвани снаряди

Новата базука M3 Carl Gustaf ще се създава от американската военна корпорация Raytheon, която ще създаде за нея и муниции с лазерно ориентиране, способни да пробиват бункери , бронирани транспортни средства на разстояние до 2000 метра.

Дистанционно управляем бронетранспортьор

Някога роботите бяха неща от научната фантастика. Но фактът, че армията на Съединени американски щати има стратегия, наречена „ Бойно транспортно средство с опция за работа с хора “, свидетелства за възхода на машината. Армията към този момент разполага с тестово транспортно средство, което съставлява въоръжен, отдалечено ръководен M113 бронетранспортьор . Разработват се и други бойни машини с опция за дистанционно управление.

Анти-дрон бъги с лазерно оръжие

Това бъги е профилирана версия на Polaris MRZR, към която е добавена лазерна оръжейна система . Основната му цел е битката с противников дронове. Машината е доста бърза и маневрена, а лазерът има успеваемост от 5 км.

Мобилното бъги освен ще понижи извънредно доста разноските за противопоставяне на противников дронове, само че и ще обезпечи доста по-добри благоприятни условия за наблюдаване към базите на Съединени американски щати и гарантирането на тяхната сигурност. -->

Безпилотни самолети

MQ-25 Stingray ще бъдат основани на американските самолетоносачи, като ще могат да нанасят удари с ракети и бомби в радиус от 1 300 километра. Основната им цел обаче ще е да носят гориво и да презареждат американските самолети във въздуха. Това е надеждна, високотехнологична, само че евтина платформа, която да може да се употребява за удари против по-нискотехнологични съперници в спорове с по-малък интензитет.
 оръжия на бъдещето ThinkStock/Getty Images
Електромагнитно релсово оръдие

Това оръжие употребява електромагнитни релси, ускоряващи снарядите до скорост от 7 200км в час. Далекобойността на оръдието е 200 км.

„ Умна “ нуклеарна бомба

До този миг са изхарчени над 10 милиарда $ за този план, а през 2018-та бяха извършени и финалните проби на новата бомба. B61-12 е неповторима с това, че ще може да избухва с дребна или с огромна мощ - съгласно прелюдия избор. Тестовете демонстрираха, че тя е доста точна и прецизна при поразяване на задачите. Тя може да пробива бетонни укрепления , да избухва в дълбоки бункери или силози, само че може да избухва и високо над повърхността.

Очаква се новата нуклеарна бомба да влезе на въоръжение в Съединени американски щати през 2020 година.



Безшумни нуклеарни подводници

Строителството на новите подводници от клас „ Колубия “ е планувано за 2021 година, а първите от тях се чака да влязат в употреба през 2031 година.Те ще могат могат да бъдат употребявани за интервал от 42 години, като през това време няма да имат потребност от презареждане. Най-голямото им преимущество ще е тяхната безшумност , с помощта на нова система за електрическо задвижване, което ще се зарежда от нуклеарния реактор. Това прави подводницата по-трудна за разкриване от сонарите на съперника, както и по-лесна за поддръжка.

Строителството е планувано за 2021 година, а подводницата се чака да влезе в употреба през 2031 година .

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР