Американската армия ще остане в Сирия, докато джихадистката групировка "Ислямска

...
Американската армия ще остане в Сирия, докато джихадистката групировка "Ислямска
Коментари Харесай

Американската армия остава в Сирия заради "Ислямска държава", Иран и Асад

Американската войска ще остане в Сирия, до момента в който джихадистката формация "Ислямска страна " бъде изцяло разгромена, само че и с цел да противодейства на иранското въздействие и в последна сметка да помогне за прогонването на президента Башар Асад, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън, представен от Франс прес.

"От основно значение е, в полза на националната ни сигурност, да запазим военно и дипломатическо наличие в Сирия ", сподели Тилърсън в Станфорд, Калифорния, в тирада за американската политика във връзка с спора.

Военната задача ще резервира предпочитаната си цел да се предотврати опцията ИД още веднъж да набере мощ, сподели държавният секретар и прикани да не се позволява същата неточност като през 2011 година, когато преждевременното евакуиране от Ирак разреши на Ал Каида да оцелее в страната, а след това да мутира, давайки живот на групировката "Ислямска страна ".

Според Тилърсън отдръпване на Съединени американски щати би осигурило на Иран златна опция да заздрави още повече позициите си в Сирия, където Техеран към този момент участва, подкрепяйки режима на Асад. "Трябва да се уверим,че решаването на този спор няма да разреши на Иран да се приближи до огромната си цел - да управлява региона ", посочи той.

В речта си Тилърсън за първи път направи връзка сред американското наличие и нуждата да се реализира отдръпване на Башар Асад. "Пълно евакуиране на американските военни на този стадий би помогнало на Асад да продължи да тероризира личния си народ ".

Държавният секретар означи, че трайното американско наличие ще помогне също на законните локалните цивилни управляващи да ръководят отговорно в освободените от ИД региони.

Подчертавайки неведнъж, че Асад би трябвало да се отдръпна, Тилърсън за следващ път съобщи, че Съединени американски щати няма да дадат и $ за възобновяване на регионите, следени от режима в Дамаск, и прикани съдружниците да създадат същото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР