Американската армия ще остане в Сирия докато джихадистката групировка Ислямска

...
Американската армия ще остане в Сирия докато джихадистката групировка Ислямска
Коментари Харесай

Американската армия ще остане в Сирия докато ИД не бъде напълно сразена


Американската войска ще остане в Сирия до момента в който джихадистката формация Ислямска страна не бъде дефинитивно победена, както и с цел да се противостои на иранското въздействие и в последна сметка да се помогне за свалянето на Башар Асад, сподели американският държавен секретар Рекс Тилърсън.

„ От основно значение за нашия народен интерес е да запазим военно и дипломатическа наличие в Сирия “, сподели Тилърсън в тирада за американската политика в този спор, произнесена в университета в Станфорд, Калифорния.

„ Американската военна задача ще продължи да има като предпочитана цел да не разреши на „ Ислямска страна “ още веднъж да вземе превес. ИД сега е с единия крайник в гроба и запазвайки американското военно наличие в Сирия, скоро ще влезе и с двата “, сподели Тилърсън.

Той прикани да не се прави още веднъж същата неточност като през 2011 година когато „ преждевременното евакуиране от Ирак е разрешило на „ Ал Кайда “ да оцелее в тази страна и да мутира, давайки живот на групировката „ Ислямска страна “.

Според американския първи посланик, възможното американско евакуиране от Сирия, би дало на Иран „ златна опция да ускори още повече позициите си в Сирия “, където Техеран и в този момент участва в поддръжка на режима на Башар Асад. „ Ние би трябвало да се уверим, че разрешаването на този спор, няма да разреши на Иран да се приближи до своята огромна цел – да управлява района “, съобщи той.

В тази си тирада американският държавен секретар за пръв път направи връзка сред американското наличие и нуждата да се реализира събаряне на Башар Асад.

„ Пълното американско евакуиране на този стадий ще помогне на Асад да продължи да тероризира личния си народ “. Според него единствено едно управление на страната, което да наследи Асад, ще й обезпечи непоклатимост, единение и самостоятелност. Ако сирийският президент напусне поста си в границите на кротичък развой под егидата на Организация на обединените нации, това ще сътвори условия за дълготраен мир, сподели още американският държавен секретар. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР