Американската армия обяви във вторник, че е възложила поръчки на

...
Американската армия обяви във вторник, че е възложила поръчки на
Коментари Харесай

САЩ е поръчала муниции за Украйна на стойност 522 млн. долара

Американската войска разгласи във вторник, че е упълномощила поръчки на стойност 522 млн. $ на две компании за разработване на 155 мм артилерийски боеприпаси за Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

Поръчките, за които е взето публично решение на 30 януари, отиват в Northrop Grumman Systems Corp. и в Global Military Products Inc. и идват на фона на опасения, че Украйна бързо изчерпва запасите си от артилерийски снаряди от Съединени американски щати и други съдружници.

Доставките на нови боеприпаси би трябвало да стартират през март, заяви армията на Съединени американски щати. Договорът е спонсориран от Инициативата за поддръжка за Украйна на Пентагона.

През ноември американско публично лице заяви, че съветските сили изстрелват по към 20 000 артилерийски снаряди дневно. За Украйна тази численост е към 4000 – 7000, което е много по-бързо от темпото на произвеждане на западните производители, съобщи bg-voice.

За напън над отбранителната промишленост на Запада предизвести в понеделник и генералният секретар на Организация на обединените нации Йенс Столтенберг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР