Американската армия е използвала дронове, излетели от военна база в

...
Американската армия е използвала дронове, излетели от военна база в
Коментари Харесай

Ирански генерал: САЩ са използвали база в Кувейт за операцията за ликвидирането на Солеймани

Американската войска е употребила дронове, изхвърчали от военна база в Кувейт, за ликвидирането на командващия на специфичното звено "Ал Кудс " на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война Касем Солеймани, съобщи командващият Въздушно-космическите сили на Корпуса военачалник Амир Али Хаджизаде, представен от ТАСС.

За убийството на Солеймани американците са употребявали редица средства. В региона са били изпратени дронове MQ-9 и множеството от тях са изхвърчали от базата "Али ас Салам " в Кувейт ", сподели Хаджизаде, представен от организация Тасним.

Съединени американски щати към наследника на Солеймани: Искаш ли неговата орис?

Според генерала иранската войска е била сюрпризирана, защото голям брой самолети с тежко въоръжение също били вдигнати във въздуха и Техеран не е разбирал какви цели преследват. Общо в интервенцията са били задействани минимум четири военни бази, добави той.

Обстановката в Близкия изток внезапно се изостри, откакто в нощта против 3 януари при въздушен удар на Съединени американски щати в региона на летището в Багдад бяха убити ген. Солеймани и иракският пълководец на милициите "Хашд аш Шааби " Абу Махди ал Мухандис. В отговор в нощта против 8 януари Техеран нанесе ракетен удар против два обекта в Ирак, употребявани от американските военни - базата "Айн ал Асад " и летището в Ербил, напомня ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Застреляха ирански пълководец, непосредствен до Солеймани
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР