Американската актриса от китайски произход Луси Лиу от дете е

...
Американската актриса от китайски произход Луси Лиу от дете е
Коментари Харесай

Луси Лиу, която обича сина си, религията и актьорската професия

Американската актриса от китайски генезис Луси Лиу от дете е с многостранни ползи – занимава се с танци и актьорско майсторство, а по-късно учи и азиатски езици в университета. Лиу учи и няколко религии – будизъм, таоизъм и юдейски мистицизъм: “Учих китайска философия в учебно заведение. Има нещо в метафизичното, което намирам за очарователно ", споделя тя.

Брюнетката владее цели пет езика, буен състезател е (занимава се с планинско катерене, езда и ски), свири виртуозно на акордеон. На 46 години актрисата става майка на момченцето Рокуел Лойд Лиу, което се появява на бял свят благодарение на сурогатна майка. Смята, че този вид на раждане на детето ѝ е най-правилният за нея, защото в оня миг е била извънредно заета с кариерата си. След раждането на сина ѝ Лиу доста интензивно взе участие в събития, които означават многообразието в модерните фамилии.

Един от най-предизвикателните моменти в живота ѝ е, когато през 1991 година се подлага на интервенция, защото е диагностицирана с рак на гърдата. За благополучие, образуванието е отстранено сполучливо, а и се оказва доброкачествено.

В момента актрисата дели живота си сред актьорската специалност и отговорностите по развъждането на сина си. Тя наподобява е повече от щастлива, като не пропуща да споделя скъпи моменти от живота на сина си в обществените медии.

 
               

Не е известно кой тъкмо е бащата на Рокуел, а Лиу, която в никакъв случай не е била омъжена, грижливо пази персоналния си живот настрана от медийното внимание. Все отново се знае за няколко нейни връзки – с сътрудника ѝ Уил Маккормак, със сценариста Зак Хелм и с американско-израелския милиардер Ноам Готсман.

И в случай че персоналният живот на екзотичната актриса не е под светлините на прожекторите, актьорската ѝ игра е все по-популярна.  

А по какъв начин стартира влечението а Луси Лиу към актьорството? Когато е последна година в университета, тя се явява на прослушване за дребна роля в постановката " Алиса в страната на чудесата " и окуражена от опита, взема решение да се опитва професионално в това занятие.

В ранната й филмография участват телевизионните шлагери " Спешно поделение ", " Бевърли Хилс 90210 " и " Досиетата Х ". В киното Луси се включва с драмата  " Джери Магуайър ". А огромният ѝ професионален пробив идва в сериала “Али Макбийл ”. Тя се явява на кастинг за ролята на Нел Портър, извоювана от Порша де Роси, само че продуцентът и сценарист Дейвид Кели е толкоз впечатлен от Лиу, че дава обещание да напише специфична роля за нея в иден епизод. Така се появява адвокатката с необикновен темперамент Линг Уу, която тя извършва толкоз неповторимо, че й е препоръчана непрекъсната роля в сериала. Актьорската ѝ игра е оценена и с номинация за “Еми ”. Луси е и самоуверената килърка О-Рен Иший в “Убий Бил ” на Тарантино, както и първият Уотсън с пола в престъпния сериал ”Елементарно, Уотсън! ”.

Актрисата, която е известна и с това, че постоянно свети на аления килим със страхотни тоалети, е впечатляваща във кино лентата “Ангелите на Чарли ”, в който си партнира с Дрю Баримор и Камерън Диаc. Озвучава и Пепелянката в “Кунг-фу Панда ”, Сребърна мъгла в “Камбанка и спасяването на феите ” и “Камбанка и тайната на крилете ”, както и Мей в “Мулан 2 ”.

В телевизионния формат “Елементарно, Уотсън! ”, въодушевен от сър Артър Конан Дойл, Лиу прави и режисьорския си дебют през 2014 година Тя режисира и премиерните епизоди на втори сезон на “Люк Кейдж ”, както и американската драма “Грейсланд ”.

Актьорската телевизионна кариера на Лиу включва още приетата от критиците поредност Southland,  Difficult People, “ Кашмирена мафия ” и “Мръсни, секси пари “,  “Защо дамите убиват ” - сериалът от основателя на „ Отчаяни съпруги “ Марк Чери, който наблюдава по какъв начин са се трансформирали функциите на дамите през десетилетията и по какъв начин реакциите им към измяната са останали същите. 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР