Американската актриса Анджелина Джоли е трябвало да стане сладка примамка

...
Американската актриса Анджелина Джоли е трябвало да стане сладка примамка
Коментари Харесай

Смразяваща история от миналото на Анджелина: Гласели я за „сладка примамка” на „Касапина от Уганда“

Американската актриса Анджелина Джоли е трябвало да стане „ сладка стръв ” за водача на угандска националистическа формация и боен нарушител Джоузеф Коуни, оповестява Sunday Times. По време на визитата на звездата в Уганда през 2012 година към нея за помощ се обърнал някогашният прокурор от Международния углавен съд Луис Морено Окампо. Той предложил Анджелина и Брад да вземат присъединяване в спецоперация. Джоли освен се съгласила, само че и предложила да примами " най-жестокия партизанин " на вечеря, където да бъде задържан.



Заедно със спецчастите звездното семейство трябвало да отидат до крепостта на Кони, да обхванат във владенията на нарушителя, да отвлекат вниманието му, с цел да може американските военни да го заловят. Планът обаче по този начин и не се осъществил, тъй като Джоли спряла да дава отговор на имейлите на прокурора.

„ Касапинът от Уганда “ - по този начин назовават Джоузеф Кони. Предполага се, че той и неговите бунтовници са отвлекли близо 70 000 деца. Част от тях са били употребявани като пушечно месо в боевете, а с цел да няма при кого да отидат, в случай че решат да избягат, децата били заставяни да прострелват личните си майки.

Предполага се, че Кони и сподвижниците му са екзекутирали към 100 000 души. Над 2 милиона души са били принудени да изоставен родните си места поради зверствата на БАС.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР