Американската Академия за кинематографично изкуство и наука обяви номинациите за

...
Американската Академия за кинематографично изкуство и наука обяви номинациите за
Коментари Харесай

Формата на водата и Три билборда извън града са фаворитите за наградите Оскар

Американската Академия за кинематографично изкуство и просвета разгласи номинациите за тазгодишните награди " Оскар ". Юбилейната 90-та гала по връчването на филмовите награди ще бъде на 4 март в Лос Анджелис. Ден по-рано ще бъдат раздадени и премиите „ Златна малинка “ за най-лошите продукции на Холивуд.

Фаворит за златните статуетки тази година е " Формата на водата ", който получи номинации в най-престижните категории - за най-хубав филм, за постановка на  Гийермо дел Торо , сюжет и за най-хубава женска роля на Сали Хоукинс . Една номинация не доближи на кино лентата, с цел да се изравни с рекордьорите " Всичко за Ева ", " Титаник " и " La La Land ", които имат по 14.

Романтичната продукция на мексиканския режисьор, в която един от основните персонажи е страшилище, ще има огромна конкуренция от филми, с които дами биха могли да се запишат в историята. Големият победител тази година може да се окаже лентата на Мартин Макдона „ Три билборда отвън града ”. След като обра всички значими награди „ Златен глобус “ предстоящо, драмата е любимец и за юбилейните награди „ Оскар “. Номинация за най-хубава женска роля получи Франсис Макдорманд . Това е четвъртата номинация за 60годишната носителка на „ Оскар “ през 1997 година за осъществяването си във „ Фарго “ на братя Коен.

„ Три билборда отвън града “ получи две номинации в категорията „ най-хубав артист в поддържаща роля “ - за Уди Харелсън и Сам Рокуел. Мерил Стрийп записа поредна своя номинация за кино лентата за „ Вашингтон поуст “, „ Вестник на властта “.

Освен лентите на Гийермо Дел Торо и Мартин Макдона в листата с номинираните за най-хубав филм се открояват „ Дюнкерк “ с осем номинации и „ Най-мрачният час “ с номинации в шест категории.

По традиция, ден преди да станат ясни носителите на премиите " Оскар ", се раздават премиите „ Златна малинка “за най-лошите продукции на Холивуд. Тази година с цели 9 номинации е „ Трансформърс: Последният рицар “, а с една по-малко е „ Петдесет нюанса по-тъмно “. Наградите „ Златна малинка “ ще бъдат раздадени за 38-ми следващ път, а носители може да се окажат Джони Деп, Том Круз и Ема Уотсън .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР