Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) одобри бърз тест

...
Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) одобри бърз тест
Коментари Харесай

САЩ пускат 13-минутен тест за коронавирус

Американската организация по храните и медикаментите (FDA) утвърди бърз тест за ковид, създаден от компанията Abbott Laboratories, който може да даде резултати в границите на 13 минути.

" Администрацията по храните и медикаментите (FDA) издаде позволение за незабавна приложимост за най-бързият разполагаем тест за молекулярно проучване за разкриване на ковид Covid-19. Самият тест, който е с размер на дребен тостер и употребява молекулярна технология, дава положителни резултати за ковид единствено за пет минути и негативни резултати за 13 минути ", разгласи в прессъобщение компанията за медицински произведения.

" Пандемията Covid-19 ще се бори на голям брой фронтове, а портативният молекулярен тест, който предлага резултати за минути, добавя необятният набор от диагностични решения, нужни за битка с този вирус ", съобщи президентът на Abbott и основен действен шеф Робърт Форд.

Малкият размер на тестера значи, че той може да бъде ситуиран отвън " обичайните четири стени на болница в разнообразни горещи точки ", уточни Форд.

Освен това американската здравна компания Abbott твърди, че ще форсира производството на проби, до момента в който производството доближи 50 000 теста дневно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР