Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) може да разреши

...
Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) може да разреши
Коментари Харесай

Лекарство срещу ебола ускорява лечението на пациенти с коронавирус

Американската организация по храните и медикаментите (FDA) може да позволи незабавна приложимост на eксперименталното антивирусно лекарство ремдесивир за лекуване на пациенти с ковид. Медикаментът, който в началото е създаден за лекуване на ебола, е съкратил с 31% времето за възобновяване на заболели от Covid-19, сочат предварителните резултати от клинично изследване, оповестяват международните организации.

Според основния специалист по инфекциозни заболявания доктор Антъни Фаучи медикаментът може да стане общоприетоо лекуване за тежки форми на Covid-19. Той се приема интравенозно в продължение на 10 дни.

Изследването е обхванало 1063 пациенти, като част от тях са получавали плацебо, което е разрешило на откривателите да открият резултата от медикамента върху останалите.

Лекарството нападна ензима, от който вирусът се нуждае, с цел да се репродуцира в клетките на тялото.

" Данните демонстрират, че ремдесивир има ясно изразен, важен положителен резултат, който се показва в съкращаване на времето за възобновяване. Това е от огромно значение. Времето за възобновяване на пациентите с Ремдесивир е 11 дни, съпоставено с 15 дни ", изясни Фаучи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР