Американската агенция по храни и лекарства (FDA) започна нова политика,

...
Американската агенция по храни и лекарства (FDA) започна нова политика,
Коментари Харесай

Америка забрани ароматите за електронни цигари

Американската организация по храни и медикаменти (FDA) стартира нова политика, която не разрешава продажбата на течностите за електронни цигари с аромати, разнообразни от тези на тютюн и ментол. Решението от началото на януари 2020 година е разследване от оповестеното през септември предходната година желание на американския президент Доналд Тръмп да се оправи с разразилата се рецесия през 2019 година в Съединени американски щати посредством възбрана на ароматизираните вейпърайзъри.

По-рано американският регулатор на всички медикаменти и тютюневи произведения разгласи, че фирмите, които не прекратят производството, дистрибуцията и продажбата на ароматизирани течности за е-цигари, които не са позволени (с друг мирис от този на тютюн и ментол) в границите на 30 дни рискуват санкции от страна на FDA.

За да ускори още контрола на пазара, американската организация задължи всички производители на е-цигари да подадат заявление за позволение за продажба към организацията (PMTA) до 12 май 2020 или ще бъдат изкарани от пазара.

Кризата с електронните цигари в Съединени американски щати - каква е истината?

Кризата с електронните цигари през 2019 година се развихри в Съединени американски щати, като стартира още през април. След месеци следствия от съответните държавни организации констатациите се оказаха в сходство с това, което производителите от промишлеността споделяха от самото начало - качеството и сигурността са основни: постоянно купувайте артикули от контролирани източници, а не от съмнителни такива.

Американският център за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) заяви, че към 20 ноември 2019 година има регистрирани 2290 случая на болести на белия дроб (болестта беше наречена EVALI) в следствие от използването на електронни цигари с течност. Четиридесет и седем са към този момент доказаните смъртни случая в 25 щата и окръг Колумбия. От центъра обявиха още, че пикът на рецесията с електронните цигари в Съединени американски щати евентуално е преодолян.

THC и витамин Е ацетат
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР