Aмериканската AES се насочва към технологиите за съхранение на електрическа

...
Aмериканската AES се насочва към технологиите за съхранение на електрическа
Коментари Харесай

AES и Siemens с обща компания за съхранение на енергия

Aмериканската AES се насочва към технологиите за предпазване на електрическа сила.

© Анелия Николова Още по тематиката
Германският тръст Siemens открива два нови хъба в България

Единият ще обслужва автомобилната промишленост, а през другия ще минават потребителските поръчки за района
22 яну 2018
AES се насочва към новите технологии, в България смяната зависи от пазара

Компанията е нараснала произвеждане на електрическа енергия в централата си в Гълъбово и вятърния парк " Св. Никола "
5 дек 2017
AES влага над 1 млн. евро в районен административен център в София

Топлоенергийните компании от Маришкия басейн са наели съветник за разбор на новите екологични правила
11 окт 2017 Германската индустриална група Siemens и американската AES Corporation, която ръководи у нас едноименния Топлоелектрическа централа в Гълъбово, оповестиха, че взаимното им сдружение за технологии и услуги за предпазване на сила Fluence Energy е получила всички нужни държавни разрешителни и към този момент е почнало публично работа.

Fluence сплотява екипите, технологиите и клиентите на AES Energy Storage и звеното на Siemens, работещо в тази сфера, и наследява най-големия парк за предпазване на сила в света с близо 500 MW потенциал, ситуирани в 15 страни. Новото партньорство обезпечава на Fluence световно наличие в 160 страни.

" Чрез решения за предпазване на сила ще бъдат понижени разноските, ще се подобрят енергийните системи и ще бъде основано едно по-устойчиво бъдеще ", съобщи Стивън Кофлин, президент и основен изпълнителен шеф на Fluence.

Търговските екипи на Siemens ще продават системите за предпазване на сила Fluence, в това число Siestorage, Advancion и най-новата платформа SunFlex Energy Storage за сдвояване с фотоволтаични панели.

Проекти от бъдещето

Компанията ще бъде снабдител на най-големия план за предпазване с литиево-йонни акумулатори в света, част от " Аламитос " - енергийния център на AES в Лонг Бийч, Калифорния. Това е апаратура от 100 MW акумулатори, която може да обезпечи 400 MWh сила в продължение на 4 часа. Тя обслужва региона на Южна Калифорния, Едисън и Западен Лос Анджелис.

Освен контракта за " Аламитос " Fluence ще поддържа и други планове. Сред тях са: ново 40МВ вместилище и съществуващо 37.5МВ за San Diego Gas & Electric, в това число най-голямата апаратура за предпазване на сила с литиево-йонни акумулатори в Северна Америка, осигуряваща основен потенциал за Южна Калифорния; микро мрежа на италианската енергийна компания Enel на остров Вентотене; шест плана за предпазване на сила, конфигурирани на територията на Германия; два 10 МВ плана в Доминиканската република и други.

Новият пазар

Съхранение на сила се разраства бързо и образува напълно нов пазар в енергийния отрасъл. По прогноза на Bloomberg New Energy Finance той ще доближи 100 милиарда $ до 2030 година Ютилити компании, разработчици и огромни енергийни консуматори в международен мащаб признават хранилищата на сила като сериозна инфраструктура, която обезпечава по-голяма надеждност, резистентност и успеваемост. В композиция с възобновимите енергийни източници, чието произвеждане на електрическа енергия е непостоянно, тази ниша безспорно ще има основна роля в бъдеще.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР