Американската администрация по храните и лекарствата даде пълно одобрение на

...
Американската администрация по храните и лекарствата даде пълно одобрение на
Коментари Харесай

В САЩ одобриха лекарство срещу Алцхаймер

Американската администрация по храните и медикаментите даде цялостно утвърждение на лекарство за Алцхаймер. " Leqembi " e първото лекарство, за което е потвърдено, че забавя хода на заболяването, осведоми СиЕнЕн.

Предвижда се да бъде уголемен достъпът до лекарството и то да доближи до към милион души с ранни форми на болестта.

Днешното деяние е първата инспекция, че лекарство, ориентирано към заболяването на Алцхаймер, е посочило клинична изгода освен това опустошително заболяване, съобщи Тереза ​​Буракио, изпълняващ длъжността шеф на Службата по неврология в Центъра за оценка и проучване на медикаментите. По думите й лекарството е безвредно и дейно лекуване за пациенти с заболяването на Алцхаймер.

" Leqembi " получи утвърждение през януари въз основа на доказателства, че почиства натрупванията на амилоидни плаки в мозъка, които са свързани с заболяването на Алцхаймер.

Лекарството е утвърдено единствено за хора с ранни форми на заболяването на Алцхаймер, такива с леко когнитивно увреждане или лека деменция. Хората с по-напреднали форми на болестта може да не се повлияят от лекарството и може са изправени пред нараснали опасности.

18-месечно клинично изпитване е потвърдило, че Leqembi забавя намаляването на когнитивните качества и функционалност с 27%.

Болестта на Алцхаймер е прогресивно мозъчно заболяване, разрушаващо паметта и мисловните умения.
 Учени: Виаграта може да помогне в битката с Алцхаймер
Учени: Виаграта може да помогне в битката с Алцхаймер

Ново приложение на лекарството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР