Американската администрация обмисля възможността за снабдяване на украинското правителство с

...
Американската администрация обмисля възможността за снабдяване на украинското правителство с
Коментари Харесай

САЩ могат да снабдят Украйна с ПВО и крайбрежна отбрана

Американската администрация обмисля опцията за доставяне на украинското държавно управление с противовъздушни и крайбрежни отбранителни системи , както и спомагателен брой противотанкови комплекси Jawlin , разяснява специфичния представител на Държавния департамент на Съединени американски щати за Украйна Курт Волкър, представен от ТАСС.

" Украйна е изразила интерес да придобие повече от тях . Това е допустимо ", изяснява американският посланик, по отношение на комплексите Javelin.

" Ние също би трябвало да разгледаме противовъздушните и крайбрежните отбранителни системи , системите срещу снайперисти, които Съединени американски щати към този момент са дали ", добавя той.

" Говорим за всичко, което е рационално и належащо , с цел да може Украйна да има актуален капацитет , за да се отбрани и да предотврати по-нататъшна експанзия против нейната територия ", разяснява Волкър.
 Порошенко: Украйна ще си върне Крим
Порошенко: Украйна ще си върне Крим

Миротворческа задача на Организация на обединените нации...

Специалният делегат на Държавния департамент изключва връщането на " Крим със мощ, тъй като т ова ще бъде военна злополука ".

Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз ще продължат политиката на стягане на режима на наказания против Русия във връзка със обстановката в Украйна, твърди Волкър.

" Ще продължим да виждаме това, което и през последните няколко години - от време на време стягане на глобите, в случай че обстановката продължава да бъде такава , каквато е ", изяснява дипломатът, отговаряйки на молба за коментар по отношение на опцията за въвеждане на нови ограничавания.

След прелом в Украйна през февруари 2014 година управляващите в Крим и Севастопол организират референдум за обединяване с Русия. В него взимат присъединяване над 80% от жителите на полуострова, които имат право на глас. 96,7% и 95,6% надлежно гласоподават за обединяване с Русия. На 18 март 2014 година, Владимир Путин подписва съглашение за приемане на Република Крим и Севастопол в Руската федерация, а на 21 март е утвърдено от Федералното заседание. Въпреки безапелационните резултати от референдума, Киев отхвърля да признае Крим за част от Русия, написа ТАСС.
 Европейски Съюз не признава съветската анексия на Крим
Европейски Съюз не признава съветската анексия на Крим

Пет години след противозаконното анексиране на Автономна република Крим

Специалният делегат на Държавния департамент разяснява и че Съединени американски щати не се отхвърлят от концепцията за изпращане на задача на Организация на обединените нации в Донбас .

" Искаме да работим с Русия по този въпрос , само че Русия отхвърля ", добавя той.

Волкър отхвърля информацията, че Вашингтон може да води такива договаряния с Москва без Киев . " Ние координираме всичко с Украйна както преди, по този начин и по-късно ".

Мирното споразумяване на спора в Донбас се основава на по този начин наречените мински съглашения, които допускат освен преустановяване на огъня, евакуиране на оръжия, прошка, възобновяване на икономическите връзки, само че и дълбока конституционна промяна в Украйна, която би трябвало да докара до децентрализация на властта, като се вземе поради специфичният статут на обособените райони Донецк и Луганск, добавя ТАСС.
 Волкър: Съединени американски щати постоянно ще са до украинския народ в отбрана на свободата и демокрацията
Волкър: Съединени американски щати постоянно ще са до украинския народ в отбрана на свободата и демокрацията

За Порошенко, " Доналд Кук " в Черно Море е поради експанзията против украински кораби
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР