Американската администрация не възнамерява да обвързва регулирането в Източна Украйна

...
Американската администрация не възнамерява да обвързва регулирането в Източна Украйна
Коментари Харесай

САЩ няма да обвързват регулирането в Източна Украйна с Крим

Американската администрация не има намерение да обвързва регулирането в Източна Украйна с Крим, въпреки че не признава възсъединяването на полуострова с Русия. Това разгласи на брифинг с публицисти Курт Волкър, специфичен представител на Съединени американски щати за Украйна, съобщи ТАСС.

„ Ако имаме късмет да се реализира прогрес по един от конфликтните региони, Източна Украйна, би трябвало да осигурим триумфа, а не да се колебаем поради Крим. Но това не трансформира нашия метод към Крим. Ние... не признаваме нищо сходно и няма да признаваме нищо такова “, разясни Волкър.

Той също удостовери, че Западът, както нееднократно се е казвало, ще бъде подготвен да отмети глобите против Русия при контролиране в Донбас. Ако Минските съглашение бъдат „ изцяло осъществени, ще има намаляване на глобите пропорционално с това. Тази позиция е координирана сред Съединени американски щати и Европейски Съюз “, увери специфичният представител.
Освен това Волкър изрази мнението, че международната общественост няма да допусне спорът с Източна Украйна да се проточи с десетилетия, както се случи с кипърския въпрос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР