Американската администрация има за цел да затвори специалния затвор в

...
Американската администрация има за цел да затвори специалния затвор в
Коментари Харесай

Обмислят закриването на най-известния затвор

Американската администрация има за цел да затвори специфичния затвор в Гуантанамо. " Смятаме, че би трябвало да бъде затворен, това несъмнено е цел, само че точно там ще насочим част от вниманието си през идващите месеци ", сподели американският държавен секретар Антъни Блинкън в изявление за телевизия CBS. Той добави, че Вашингтон би трябвало да е подготвен за всеки сюжет за развиване на събитията в Афганистан по отношение на изтеглянето на американските сили оттова.

По-рано Белият дом удостовери проектите на президента Джо Байдън да затвори специфичния затвор в Гуантанамо. Разположен е на военноморска база, наета от американците от 1903 година в залива Гуантанамо, Куба, на 15 км от едноименния град.

През 90-те години на предишния ХХ век имаше филтрационен лагер за бежанци от Куба и Хаити, опитващи се да се реалокират в Съединените щати.

Решението за основаване на специфичен затвор на територията на военноморската база е взето от Пентагона като част от антитерористичната стратегия на администрацията на президента Джордж Буш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР